Foto - gazeta-romana.ro

Cîțu demontează declarațiile celor din PSD

Aflat la Digi24, ministrul nou dar și cel vechi al Finanțelor, Florin Cîțu, le-a dat peste nas celor din PSD. Acesta i-a acuzat de declarații populiste pe pesediști, spunând că pensiile nu aveau cum să fie mărite în 2020, nici în eventualitatea în care guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, nu ar fi fost demis.

„Am dat dimineață o șansă PSD să explice. Ideea era de ce nu a crescut pensiile de la 1 ianuarie. Este clar că pentru PSD nu exista niciun scenariu în care să crească pensiile în 2020. Nu aveau cum. Toate proiecțiile pe care le făceau – și ce am găsit la Ministerul Finanțelor – arătau că deficitul bugetar era depășit de 3%. Sunt note pe care le-au dat în Guvern, este clar că nu ar fi făcut acest lucru, nu aveau surse de finanțare”, a spus Cîțu la Digi24.

Citește și: Cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie

În opinia lui Florin Cîțu, pur și simplu nu există bani suficienți la buget pentru ca o astfel de majorare să se întâmple, astfel că promisiunile PSD au fost făcute în scop pur electoral și populist, așa cum ne-au obișnuit. Astfel, Cîțu demontează toate bravadele pesediste, potrivit cărora, dacă rămâneau ei, pensionarii ar fi dus-o mai bine.

„Astăzi le-am cerut în comisie să explice de ce nu au crescut pensiile de la 1 ianuarie și ar fi venit cu această explicație, că nu au bani. Noi avem bani în buget pentru pensii, chiar dacă legea a trecut fără surse de finanțare. Pentru 2020, efectul negativ pentru buget e de 24 miliarde de lei, doar din Legea pensiilor. PSD trebuia să explice românilor, în fața Comisiei de buget-finanțe, de ce au amânat creșterea pensiilor”, a adăugat el.

Citește și: Dăncilă e fericită că CCR nu i-a anulat pensiile speciale pentru primari

#News