Foto: Pixabay.com

Toate grădinițele și școlile postliceale particulare din Capitală vor fi verificate de către Inspectoratul Scolar Bucuresti. Anunțul a fost făcut luni de Marina Manea, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar București. Verificările vor fi efectuate în urma unor sesizări venite din partea mass-media.

Controalele în București, demarate la începutul lunii martie

Verificările vor începe la începutul lunii martie a acestui an, după ce unii ziariști au semnalat faptul că la unele școli postliceale din Capitală nu are loc proba practică, în aceste programe de studiu. Reprezentanții instituției au constatat că acuzațiile sunt reale, în urma unei prime verificări la unitățile școlare la care au fost sesizate problemele.

Citește și: Traficanti care aprovizionau cu droguri cluburile de lux din Bucuresti au ajuns in arest

„Am luat decizia să verificăm toate unitățile de învățământ particular din București și le împărțim, pentru că sunt foarte multe, sunt 140 de grădinițe și noi nu suntem atât de mulți oameni. Am luat decizia să începem cu grădinițele și cu postlicealele și continuăm cu școlile primare, gimnaziale și liceele”, a declarat, luni, Marina Manea.

Inspectorii vor controla dacă postlicealele și grădinițele respectă Planul-Cadru și dacă este organizată și proba practică pentru cursanți. De asemenea, ei vor mai verifica și care este costul pentru fiecare elev precum și documentele conducerii dar și activitatea secretariatului.#News