Raluca Turcan

Turcan îi acuză pe cei din PSD că s-ar fi folosit de majorarea punctului de pensie

Vicepremierul Raluca Turcan se declară nemulțumită de modul de operare al celor de la PSD, cu privire la majorarea punctului de pensie, mod de operare pe care îl consideră doar o altă metodă de a momi populația în vârstă spre a pune ștampila pe roșu la următoarele alegeri, ori de care ar fi acestea.

Astfel, aflată luni seară la o emisiune de la postul public de televiziune, Raluca Turcan a zis:

„In momentul de fata, in bugetul pe anul 2020 sunt bani prevazuti pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie sa fie una predictibila. (…) Aplicam legea in vigoare”, a afirmat Raluca Turcan, luni seara, intr-o emisiune la TVR.

Strategia electorală a celor din PSD, promisiunea

Faptul că de 30 ani încoace PSD-ul promite populației vrute și nevrute doar de dragul unui vot în plus, nu mai e un secret pentru nimeni. Dacă la început strategia social democraților s-a desfășurat timid, cu pungi, ceasuri, ulei și făină, iată că în timp aceasta a atins alte dimensiuni ale ridicolului. În ultimii ani n-a mai împărțit nimeni brichete și pixuri. În ultimii ani s-a mers pe promisiuni de măriri; ba de pensii, ba de salariu minim pe economie. Orice au crezut că merge!

Citește și: Dăcă legea eliminării pensiilor speciale pică, Guvernul își asumă răspunderea

În lumina celor spuse mai devreme, Turcan a declarat:

„Pe noi ne intereseaza ajungerea la o echitate in sistemul de pensie astfel incat (…) sa nu se mai ajunga discrepante jignitoare, sa existe o reducere a acestor diferente si sa ajungem la recalcularea pensiilor pe baza de contributivitate”, a completat aceasta.

„Stiti ca fiecare zi in care acest sistem nu se aplica ne costa vieti? (…) Daca tu faci infarct la Sibiu, cel mai apropiat centru in care ai acces la serviciul de interventie e la Targu Mures. Faci cateva ore. In acest timp, fie mori, fie ai sechele pe viata”, a spus Turcan, in emisiunea celor de la TVR.

Citește și: Să fie pensii (foarte) speciale

Turcan, nemulțumită de atacurile împotriva ministrului Victor Costache

Atacurile la adresa ministrului Costache sunt considerate de către vicepremier ca fiind nefondate, fiind doar o altă metodă de a discredita guvernul Orban, metodă de care Turcan îi acuză tot pe cei de la PSD.

„Omul asta a lucrat in privat si a lucrat in strainatate. Probabil ca, daca ar fi fost in spatiul public si ar fi spus ce trebuie facut in sistemul de sanatate, toata lumea ar fi stat pe margine si ar fi spus: ‘Mama, ce dreptate are omul asta, asta-i solutia pentru sistemul de sanatate romanesc!’ In momentul in care a facut pasul in politica si isi asuma asemenea decizie multi il fac infractor si il jignesc intr-un mod inimaginabil. Sunt o gramada de amatori si afecteaza reputatia unui om care si-a castigat un prestigiu la nivel mondial”, a mai spus Turcan.

#News