Tot mai mulți tineri sunt epuizați din cauza muncii

Tinerii ar trebui să fie atenți la primele simptome al consumului psihic cauzat de locul de muncă,.

Tot mai multe cazuri de „burnout” , epuizare prin muncă,apar și în rândul tinerilor, chiar daca sunt la începutul carierei profesionale, remarcă psihologii. Potrivit psihologului Oana Vasiu, psiholog clinician specialist., apar aceste probleme în contextul în care tinerii au fost obișnuiți cu un anumit tip de viață, acum trebuind să se adapteze la un mediu de lucru care presupune supraîncărcarea cu sarcini, termene limită foarte strânse, responsabilități noi, poate responsabilități care le ies din aria lor de competențe, potrivit g4media.ro.

„Pentru că dintr-o dată primesc foarte mult de muncă, în percepția lor, față de ritmul lor de viață cu care erau obișnuiți”, a explicat Oana Vasiu, psiholog clinician specialist.

 Ea susține că explicația ține de faptul că tinerii pleacă din băncile facultății cu așteptări foarte mari și ajung să gestioneze greu sarcinile primelor locuri de muncă. Potrivit psihologului, tinerii ar trebui să fie atenți la primele simptome al consumului psihic cauzat de locul de muncă, deoarece dacă nu vor lua măsuri, problemele se vor accentua.

Ea le recomanda să nu uite de viața privată, de sport, familie și prieteni

.”În primul și primul rând îi sfătuiesc să nu piardă acest echilibru între viața profesională și viața lor socială, viața personală. E important să se bazeze pe rețeaua lor socială, e important să se vadă cu prietenii lor cât mai des, să râdă, să aibă un hobby în continuare să nu-și elimine ce le aduce plăcere și bucurie. Să nu elimine timpul liber. Sub nicio formă. Să facă sport. Să țină cont de ei, să facă și lucruri pentru ei pentru că noi nu ne identificăm doar cu rezultatele profesionale, să nu-și ia toată confirmarea existentei lor din mediul lor profesional și atât. Dacă primesc un feed-back bun la serviciu, sunt cineva. Nu. Sunt cineva și doar dacă merg cu prietenii și râd. Relația de cuplu este din nou foarte importantă. () Iar în momentul în care au ieșit de la serviciu și au închis ușa, atunci să fie ușa aia închisă. Și să reia din nou ce au de făcut pentru serviciu de abia a doua zi, când ajung din nou acolo”, spune specialistul.

Bătaie cu topoarele, pe o stradă din județul Bacău