Scandal la o școală din Bacău

Doi profesori și elevi s-au bătut, conflictul fiind filmat

Profesor
Profesor sursa foto pixabay

ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt implicaţi doi elevi şi doi profesori, potrivit ziare.com.

Primele date arată că un profesor a încercat să ia telefonul mobil al unei eleve, acesta aruncând dispozitivul către fratele ei.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Conform informării primite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, incidentul a avut loc miercuri, 27 martie, în jurul orei 10:40 la o şcoală din satul Burdusaci, structură a Liceului Tehnologic din Răchitoasa.

În timpul orei de geografie, profesorul a observat că o elevă folosea telefonul mobil, deşi regulamentul intern al unităţii de învăţământ interzice utilizarea acestor dispozitive în timpul orelor.

„A refuzat că îl închidă, să îl predea profesorului şi a aruncat telefonul mobil către fratele său, care învaţă în aceeaşi clasă. În acel moment s-a creat îmbulzeală, profesorul a încercat să ia telefonul, a intervenit un alt profesor, de la o altă clasă, care este şi dirigintele clasei în care se desfăşura ora de geografie. Un profesor a căzut, fata şi ea a căzut. Dirigintele a vrut să aplaneze conflictul, profesorul a vrut să ia telefonul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Roxana Cerghici.

Aceasta a precizat că se fac verificări la nivelul şcolii, dar şi de către inspectorii şcolari.

„S-a deschis o cercetare la nivelul şcolii, s-au luat declaraţii de la elevi şi de la profesori, la nivelul Inspectoratului Şcolar s-a stabilit o echipă de control care este deja acolo. Vor fi luate măsuri, în special pentru prevenirea acestor manifestări”, a precizat reprezentanta Inspectoratului. Şi Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spaţiul public şi au demarat o anchetă în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. Bărbat condamnat pentru lovirea unui jandarm