Mai multe blocuri din Capitală, lăsate fără căldură și apă caldă

Imobilele se află în cinci din cele șase sectoare ale Bucureștiului

Mai multe blocuri sectoarele 1,2,4,5 şi 6 din Capitală figurează cu „parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă, potrivit Termoenergetica. De altfel, compania a precizat că se încearcă remedierea avariilor în cursul zilei de astăzi, până la ora 14.00 sau 24.00, în funcție de complexitatea lucrărilor necesare.

„Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor. Vă comunicăm că sistemul de monitorizare a parametrilor tehnici – SCADA deţine date (informaţii transmise în timp real dispeceratelor de sector) pentru un număr de 836 din totalul celor 1027 puncte termice aflate în exploatarea Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. (CMTEB). Pentru punctele termice nemonitorizate SCADA (191) personalul CMTEB se deplasează periodic in teren in vederea efectuării verificărilor”, se arată în comunicatul de presă al Termoenergetica.

Primarul general, Nicușor Dan a precizat, luni, într-o conferință de presă, că decizia de funcționare sub parametri s-a luat pentru a nu se forța rețeaua. „Există două avarii minore la rețeaua secundară care vor fi remediate azi, însă există multe blocuri din Capitală cu furnizarea sub parametrii. A fost o decizie care s-a luat. Nu se va forta rețeaua. Se poate produce mai mult, dar ne este frică să nu crape rețeaua”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Primăria Sectorului 5 ajută cu lemne de foc

#News