Cea mai bătrână femeie din lume are vârsta de 128 de ani

Johanna Mazibuko s-a născut pe data de 11 mai 1894.

Sud-africana Johanna Mazibuko este cea mai bătrână femeie din lume, la vârsta de 128 de ani, ea fiind înscrisă în Guinness World Record.

Johanna Mazibuko s-a născut pe data de 11 mai 1894. Femeia a crescut la o fermă de porumb din provincia agricolă Ottosdal. Din cauza vârstei înaintate, Johan Mazibuko nu-și mai amintește prea multe lucruri

Ea știe că a fost căsătorită cu un bărbat mai în vârstă a cărui soție a murit, numele lui fiind Stawana Mazibuko. „Era un bărbat independent. Avea o trăsură cu cai și vaci. Eu mulgeam vacile și făceam unt pentru a-l vinde. Acel bărbat s-a purtat foarte bine cu mine și m-a făcut să uit de viața mea de dinaintea lui. Nu-mi lipsea nimic”, a declarat Johanna Mazibuko, potrivit ziare.com.

Johanna Mazibuko a avut șapte copii dintre care doi sunt în viață în prezent. Femeia are peste 50 de nepoți și strănepoți. După ce a trăit în perioada rasială a apartheidului, originară din Africa de Sud, femeia a declarat că nu va uita niciodată că a votat la primele alegeri democratice din 1994.

„Mandela a fost eroul meu. El ne-a luat case și a făcut că guvernul să ne dea pensii”, a povestit ea.

Mama Mazibuko are în prezent dificultăți de auz, dar mai poate vedea. Ajutată de un cadru, femeia  poate încă să se orienteze prin casă. „Corpul meu este înțepenit. Când merg, merg ca un copil. Când oamenii se plimbă în sus și în jos pe străzi, eu doar mă uit pe fereastră și îmi doresc să pot fi ca ei.”, a spus femeia.

Johanna Mazibuko a dezvăluit  dieta pe care a urmat-o de-a lungul vieții. Femeia a spus că dieta ei a constat în cea mai mare parte din lapte proaspăt și spanac sălbatic. Bătrâna de 128 de ani a adăugat: „Acum, mănânc mâncare modernă. Sunt obișnuită, dar mi-e dor de mâncarea cu care am crescut”.

Exportul de bușteni ar putea fi interzis în totalitate pentru perioada de 10 ani