Captură video Youtube/News 5 Cleveland
Captură video Youtube/News 5 Cleveland

Un bărbat în vârstă de 100 de ani din Ohio, care deține recordul mondial Guinness pentru titlul de ”Cel mai bătrân medic profesionist din lume”, a spus că nu are de gând să se pensioneze prea curând.

Doctorul Howard Tucker din Cleveland a fost inițial certificat ca fiind cel mai bătrân medic profesionist din lume, în februarie 2021.

La acel moment, bărbatul avea 98 de ani și 231 de zile.

Medicul, în vârstă de 100 de ani, a spus că va continua să lucreze cu normă întreagă. O zi de muncă obișnuită începe la ora 9 și se termină seara, la ora 18

Doctorul a spus că, în luna iulie a acestui an, s-a infectat cu coronavirus. Totuși, nici măcar boala nu l-a ținut departe de meseria sa.

A fost infectat după împlinirea a 100 de ani, în iulie, dar a continuat să-și învețe rezidenții, prin Zoom, în timp ce se recupera.

Este o onoare pentru mine să intru în Guinness World Records. Acest titlu este o altă realizare în viața mea lungă, satisfăcătoare și fericită”, a declarat centenarul pentru Guinness World Records, potrivit publicației Upi.com.

Soția sa are 89 de ani și este psihanalist

Centenarul a vorbit și despre soția sa, Sue. Aceasta are vârsta de 89 de ani și lucrează, în continuare, ca psihanalist practicant. Mai mult, femeia a declarat că nu are de gând să se pensioneze.

Cred că pensionarea este inamicul longevității. Nu m-am gândit niciodată la vârsta de pensionare. Când îți place ceea ce faci și încă ești capabil să lucrezi, de ce ai vrea să te retragi?”, a declarat medicul.