Nu toți avem în ADN dorința de a procrea, de a face un copil, de a ne multiplica și asta este perfect normal. Nu, nu trebuie să explici și nici să te scuzi în fața nimănui pentru decizia de a nu deveni mamă. Sau tată. Indiferent de succes, bani, orientare sexuală, relații sau proximități, în viața fiecărei femei (mai mult sau  mai puțin de succes) apare întrebarea: Când ai de gând să faci un copil?

Întrebarea e venită, în primul rând, de la familie și de la cei apropiați: rude, colegi, prieteni. Nu pot dormi bine noaptea, nu găsesc poziția prielnică, se zvârcolesc și au nevoie de somnifere până răspunzi.

Au impresia că nu ești împlinită. Au impresia că ești deprimată. Și, mai ales, au impresia că le știu pe toate. Îți calculează zilele până la menopauză mai ceva ca medicul ginecolog și nu se opresc din a te amenința cu fraze ca ”trece timpul, îmbătrânești, o să regreți”. De parcă nu îmbătrânim și cu copil și fără.

Societatea vrea să puiești. Că vrei sau nu vrei, că ai sau nu ai bani, că ai sau nu instincte materne.

Ceasul biologic ticăie după ce treci de 30 de ani și, deși tu refuzi să-l auzi sau să te îngrijorezi, îl aud ceilalți pentru tine.

Întrebată despre ceasuri biologice, scutece și cărucioare, Delia a afirmat următoarele:

”Sunt prea tânără și prea bătrână ca să am un copil. Pro ar fi că un copil îți dă un feeling bun, văd asta la Oana. Mă bucur de nepoții mei și îmi plac foarte mult, dar lumea în care trăim nu-mi place atât de mult. Dacă aș putea, aș lua cu lingurița doar partea frumoasă din viață și i-aș da-o copilului meu, dar știu că nu se poate.

Mi s-ar părea că aduc o viață curată într-o lume care nu e așa. Cumva, aș crea încă o problemă Universului”, a mărturisit cântăreața, pentru revista Unica.

Cu ceva timp în urmă, despre aceeași întrebare, Delia mărturisea pentru Adevărul: ”Întrebarea asta e standard, cred că e «made in Romania». Nu cred că oamenii pe străzile din Londra te întreabă când faci un copil. Nu mă apasă, dar la un moment dat s-ar putea să mă confuzeze foarte tare.

S-ar putea să nu pot să-mi dau seama dacă este cu adevărat dorința mea să fac un copil sau vreau să fac asta pentru că am crescut cu senzația că trebuie. Și eu cred că nu trebuie nimic”.

Citește și: Familia altfel: Are 81 de ani și își crește singur nepoata abandonată

#News

Foto