Primarul ales al Capitalei Nicușor Dan a vorbit despre principalele probleme ale Capitalei, în opinia sa. Potrivit lui Nicușor Dan, cele trei mari necazuri ale Bucureștiului sunt termoficarea, gunoiul în exces, însă și lipsa locurilor de parcare. Mai mult decât atât, primarul ține să reamintească faptul că nicio minune nu a fost realizată „peste noapte”, astfel că toate schimbările propuse de acestea se vor vedea în timp.

„Bucureştiul are 3 mari probleme: termia, gunoiul şi locurile de parcare. În ceea ce priveşte deşeurile sunt lucruri pe care trebuie să le facem pe termen scurt. Şi asta trebuie, în primul rând, cu direcţiile de mediu din Poliţiile Locale şi cu staţiile de monitorizare şi cu laboratorul nostru mobil al Primăriei, să identificăm locurile în care se depozitează ilegal gunoi în Bucureşti li Ilfov şi de multe ori la aceste gropi de gunoi se produc incendii, cele mai multe voite şi cu consecinţe pentru aerul din Bucureşti. Deci ăsta e un lucru pe care trebuie să îl facem foarte repede şi la fel un lucru pe care trebuie să îl facem cât mai repede, să discutăm cu operatorii de salubritate astfel încât să avem o spălare periodică a străzilor, ceea ce este extrem de posibil pentru o capitală europeană cum este Bucureşti”, a declarat Nicuşor Dan la Realitatea Plus, vineri seara, potrivit news.ro.

Nicușor Dan pune legea pe cei care aruncă chiștoace sau alte gunoaie pe jos

„Există sancţiune prevăzută de legislaţia naţională şi de legislaţia locală a Bucureştiului pentru acest gen de acşiune, există şiu un organ care trebuie să o constate, care se numeşte Poliţia Locală. O să veghem ca acest lucru să se întâmple din momentul ăsta. Pentru că din nou mă întorc la cuvântul comunitate. Suntem toţi o comunitate şi respectul faţă de comunitate însemană inclusiv respectul faţă de spaţiul public. Nimeni nu aruncă chiştocul de ţigară la el în casă, pe parchet. E momentul în care trebuie să învăţăm cu toţii că spaţiul public este al nostru, al tuturor şi în momentu în care unul dintre noi aruncă chiştocul de ţigară sau coaja de banană, sau ştiu eu ce pe domeniul public, înseamnă că trebuie sancţionat pentru binele comunităţii. O să fiu foarte ferm în această privinţă” a declarat Nicuşor Dan.

O altă dorință a lui Nicușor Dan este ca tot gunoiul din Capitală să fie, de acum încolo, colectat gratuit. Scopul este ca Bucureștiul să ajungă să bifeze gradul de europenizare specific marilor orașe de pe continent.

„Vreau să adaug, în chestiunea gunoului, care este o chestiune foarte serioasă, nu este o promisiune pe termen scurt, dar o să o facem într-un orizont de timp rezonabil, trebuie să impunem, în Bucureşti, colectarea selectivă a deşeurilor, ceea ce va duce la o scădere a cantităţii de gunoi pe care le final Bucureştiul o produce. Se întâmplă în Europa, se întâmplă şi în câteva localităţi din România, e foarte posibil să o face şi în Bucureşti. Pur şi simplu fiecare dintre noi o să colectăm în 3 sau 4 recipiente diferite, gunoi menajer, hârtie, plastic, sticlă. Asta este ceea ce nu numai că vrem noi să facem, dar este o obligaţie pe care România şi-a luat-o în faţa Uniunii Europene, o obligaţie pe care dacă nu o respectă, o să ajungem la penalităţi foarte mari, deci cu atât mai mult trebuie să implementăm acest mecanism de colectare selectivă”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Citește și: Firea se revoltă și se amuză, după ce Nicușor Dan ar fi anunțat montarea unor „țevi elastice”

#News