Sursa foto: Facebook

Creșterea numărului de imigranți în Europa prin Balcani redevine o problemă pentru Ungaria,  iar Viktor Orban a anunțat că vor fi întărite măsurile de securitate la frontierele cu Serbia și Croația, scrie Digi24.

Potrivit decretului semnat de liderul de la Budapesta, polițiștii de frontieră vor efectua lucrări pentru a creștere înălțimea gardurilor. Acestea au fost ridicate în 2015, în timpul valului migrator masiv, de-a lungul graniței cu Serbia, pe o lungime de aproape 150 de kilometri.

Totodată, Orban a anunțat că se vor ridica noi garduri pe porțiunea de graniță cu Croația, în zona parcului național Duna-Drava.

Poliția din Ungaria  și vânătorii de frontieră

Poliția ungară a anunțat că este în căutarea a peste 2 mii de bărbați pentru formarea unor patrule de „vânători de frontieră” ce ar urma să împiedice imigrația ilegală. Efectivele totale ale acestor patrule urmează să ajungă la 2.200 de agenţi.

Kristof Szalay-Bobrovniczky, ministrul ungar al Apărării, a anunțat că Guvernul condus de Orban va creștere salariile la militari, polițiști și membrilor noilor patrule „vânătorii de frontieră.”

Anunțul lui Orban privind sporirea măsurilor de protecție la granițele Ungariei vine la doar o zi după ce noul guvern sloven a luat hotărârea de a demonta gardul ridicat în urmă cu șapte ani la frontierea Sloveniei cu Croația.  

De asemenea, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a anunțat că în primele șase luni din 2022, peste 100 de mii de migranți au ajuns în Europa pe ruta balcanică.

Măsurile agresive pe care Ungaria le-a luat, cu privire la imigranți, a atras atenția Comisiei Europene (CE), care a criticat în termeni duri Ungaria. CE acuză pe Viktor Orban de încălcarea statului de drept și cer o politică „mai prietenoasă” față de imigranții care ajung la granițele Ungariei.

Citește și articolul: Sute de mii de oameni au plecat din Rusia din cauza deciziei lui Putin de a invada Ucraina