Primele timbre speciale inscripționate cu chipul regelui Charles

Utilizarea imaginilor cu flori pentru acest set de timbre de referinţă arată faptul că regele era un „grădinar pasionat”.

Primul timbru special cu capul regelui Charles a fost lansat de Royal Mail, silueta sa apărând pe un set de timbre cu flori de grădină populare. Acestea vor fi probabil primele timbre cu profilul regelui care vor fi văzute pe scară largă de către public. Ele înlocuiesc un model care prezintă capul reginei, folosit în mod continuu pe timbrele comemorative începând cu 1968. Luna trecută a avut loc ultima emisiune a unui nou set de timbre cu capul reginei, potrivit g4media.ro.

David Gold, de la Royal Mail, a declarat că utilizarea imaginilor cu flori pentru acest set de timbre de referinţă reflectă faptul că regele era un „grădinar pasionat”.

Poşta Regală a dezvăluit anterior designul noilor timbre obişnuite de clasa I şi a II-a, care îl înfăţişează pe Regele Charles, dar aceste noi timbre nu vor începe să apară în mod regulat pe scrisori până când nu se vor epuiza stocurile de timbre existente cu capul regretatei regine. Se preconizează că noile versiuni ale timbrelor obişnuite vor începe să apară abia luna viitoare, ceea ce înseamnă că prima schimbare vizibilă a timbrelor pentru noua domnie va fi reprezentată de aceste 10 timbre cu flori, care prezintă flori preferate din grădinile interioare, cum ar fi trandafirul, dalia, floarea-soarelui şi fuchsia.

Timbrele cu flori pot fi comandate începând de marţi şi vor fi puse în circulaţie săptămâna viitoare. În acest fel se pune capăt utilizării capului reginei pentru timbrele comemorative

Ea a apărut pe timbre care marchează sute de evenimente şi teme, de la Concorde la Crăciun şi de la Doctor Who la Thomas the Tank Engine. Planificarea pe termen lung a unor astfel de timbre speciale a însemnat că Poşta Regală a continuat planurile făcute înainte de moartea reginei, în septembrie anul trecut, dar ultimul set planificat, care marchează centenarul Flying Scotsman, a fost dezvăluit în februarie. Silueta lui Charles va apărea acum pe toate aceste emisiuni speciale.

Dezbateri publice pe tema noului Cod Silvic