Vodafone anunță disponibilizări de personal

1.000 de angajați își vor pierde locul de muncă

Operatorul de telefonie Vodafone Italia a anunţat luni că va face disponibilizări pentru a reduce costurile şi a face faţă concurenţei puternice din sectorul telecomunicaţiilor din peninsulă, potrivit ziare.com.

Compania a precizat că că a demarat consultările cu sindicatele în vederea disponibilizarii a 1.000 de angajaţi

. ”Scăderea drastică a preţurilor, provocată de presiunea concurenţială extraordinară, a antrenat un recul puternic al cifrei de afaceri şi a marjelor în sectorul telecomunicaţiilor, afectat şi de criza energetică”, a explicat compania într-un comunicat de presă. Grupul britanic de telefonie  Vodafone are aproximativ 5.700 de angajaţi în Italia.

În Italia, Vodafone controlează o cotă de 28,5% pe piaţa de telefonie mobilă şi una de 16% pe piaţa de telefonie fixă. În exerciţiul 2021-2022, cifra de afaceri a Vodafone Italia a scăzut cu 1,8% până la 4,38 miliarde de euro. În primăvara anului trecut, grupul Vodafone a respins o ofertă de 11,25 miliarde de euro venită de la rivalul francez Iliad pentru preluarea Vodafone Italia, apreciind că oferta nu este în cel mai bun interes al acţionarilor.

Mai mulţi directori de companii de telefonie au făcut un apel pentru consolidarea pieţei europene, în ideea de a reduce concurenţa şi a creşte rentabilitatea, într-un moment în care este nevoie de investiţii mari în dezvoltarea serviciilor 5G şi a reţelei de fibră optică.

Schimbări majore în obținerea permisului de conducere