Robert-Negoita
Robert Negoiță

Cum era de așteptat, social democrații de la PSD nu aveau cum să bage sub preș demisia lui Robert Negoiță din partidul mai devreme menționat. Un atac la imaginea partidului nu are cum să rămână netaxat, mai ales în condițiile în care, dacă este s-o spunem pe cea dreaptă, la primele alegeri locale câștigate, Negoiță n-ar fi avut nicio șansă de izbândă fără susținerea PSD (pe atunci USL), întrucât numele acestuia nu era, la vremea respectivă, prea cunoscut.

Romașcanu: „E firesc să îţi pierzi mandatul de primar”

„Domnul Negoiţă a lansat azi un partid. Sigur, nu este un atac la persoană sub nicio formă, dar când te afişezi lângă un partid, altul decât cel în care eşti membru şi pe listele căruia ai candidat, e firesc să îţi pierzi mandatul de primar. Este natural să existe o decizie în acest sens a prefectului. Până atunci, domnul Negoiță dacă a decis un nou drum politic, mi se pare natural să își dea demisia din Partidul Social Democrat, faţă de care are atâtea cuvinte de reproş, şi să pornească această reconstrucţie și o nouă candidatură politică din afara Partidului Social Democrat şi din afara primăriei, pentru că aşa spune legea”, a declarat Lucian Romaşcanu (PSD).

Robert Negoiță nu vrea, și pace, să se conformeze cerințelor PSD

În opinia lui Negoiță, o demisie este exclusă, întrucât, potrivit acestuia, ar fi fost ales de către cetățenii Sectorului 3, nu de PSD, cu toate că, atunci când a candidat, a făcut-o sub sigla celor trei trandafiri pe fundal roșu.

„Nu, domnule Romașcanu, nu am să îmi dau demisia din calitatea de primar pentru că acolo eu am fost ales de cetățenii din sectorul 3, nu am fost ales de către PSD!”, a declarat actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoiță, ex-PSD, actual membru al „București 2020”.

Citește și: E oficial. Robert Negoiță și-a făcut partid

#News