Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba, transformată în şantier

Bolnavii sunt rugaţi să apeleze mai întâi la medicii de familie

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia se extinde, printr-un proiect cu finanţare europeană, pe perioada lucrărilor fiind necesară reducerea actualului spaţiu de lucru, motiv pentru care pacienţii sunt îndrumaţi să apeleze la medicii de familie în cazul în care problemele lor de sănătate nu reprezintă urgenţe, potrivit g4media.ro.

Lucrările de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia sunt în plină desfăşurare. Acestea presupun conectarea vechiului corp de clădire cu o nouă clădire, prin crearea unui culoar de legătură şi extinderea spaţiilor existente. Investiţia nu se poate realiza fără reducerea, pe perioadă determinată, a spaţiilor de lucru în care sunt primiţi acum pacienţii. Noua clădire se află în proces de construcţie. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia face apel la înţelegere şi cooperare din partea pacienţilor întrucât, în prezent, spaţiile de lucru ale UPU s-au redus”, a comunicat Biroul de Presă al unităţii sanitare.

Având în vedere desfăşurarea acestor lucrări, „în prezent, mai mult ca oricând”, arată sursa citată, „este important ca pacienţii să apeleze la medicii de familie în cazul în care problemele lor de sănătate nu reprezintă urgenţe”. Medicii de familie sunt specialişti în îngrijirea pe termen lung, cunosc istoricul medical al fiecărui pacient şi pot oferi tratament individualizat pentru necesităţile şi condiţiile dumneavoastră medicale.

„În cazul unei urgenţe medicale, vă rugăm să apelaţi imediat la serviciile de urgenţă!”, se mai arată în comunicat

. Lucrările trebuie terminate până la finalul acestui an. Pe lângă lucrări de extindere, proiectul presupune şi dotarea şi echiparea unităţii cu aparatură medicală nouă. „Vor fi extinse spaţiile existente de Urgenţe Majore şi Resuscitare, iar în noul corp se vor muta spaţiile de lucru de la Urgenţe Minore. Totodată, spaţiile în care funcţionează Urgenţe Pediatrie vor fi relocate în noua clădire. În saloanele în care funcţionează acum Urgenţe Pediatrie va fi înfiinţat un spaţiu destinat consultării urgenţelor cod alb şi albastru. Spaţiul decontaminării va fi modernizat (acestea sunt doar o parte dintre modificări). Corpul nou va fi format din subsol şi parter. Noua clădire se alipeşte de corpurile existente ale UPU”, se precizează în comunicat.

Cinci planete aliniate pe cer în acest weekend