Creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de Covid. În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 2.158 de infecții, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, totodată au fost și 33 de decese în rândul pacienților confirmați cu Covid 19. Ultimul record negativ al infecțiilor cu noul coronavirus a fost pe 23 septembrie, când au fost raportate 1.767 de cazuri noi.

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

Școlile au început de două săptămâni, România a fost în campanie electorală, iar în weekend au fost alegerile locale, astfel că este de așteptat ca numărul să mai crească.

Pe primul loc la numărul cazurilor de infectări se află municipiul București, cu 405 cazuri, județul Iași cu 83 de cazuri focar la aeroportul Iași) și Ilfov, cu 77 de cazuri.

„Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continuare”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Citește și: Toate școlile din Galați, în scenariul „galben”

#News