Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preotul Cătălin Mihai Savu este un preot ca oricare altul din 2020 – adică unul dintre cei mulți cu cont de Facebook și cu o mare doză de „vorbărită” cronică. Nu e primul caz, cel mai probabil că nu va fi nici ultimul care va folosi metoda Facebook pentru a lovi în orice și oricine. Adevărul e că dacă afirmațiile acestuia n-ar fi triste, ar fi amuzante. Să faci tu o analogie între Iuda și Iohannis și să-ți iasă „Iuda-nis”, ei bine, iată ceva amuzant. Ceea ce nu e amuzant este modul în care preoții ortodocși de pe la noi continuă să ignore pandemia noului coronavirus și riscurile la care ne supun atunci când condamnă autoritățile că nu-i lasă și pe ei să facă un Paște mic, acolo.

Dacă printr-o minune, aveam vreo șansă în viața asta să dau o șansă bisericii, s-a spulberat. Ce faceți voi nu e credință, dragilor! Ce faceți voi e apărarea propriului buzunar. Nu de alta, dar cine vă mai cumpără vouă lumânări „sfințite” la suprapreț? Și cine vă mai plătește vouă zeci de lei ca să rostiți mormăit o listă de pomelnic?

Am o veste pentru voi, totuși. Dacă anul ăsta nu vă opriți cu prostiile, la anul există o mare șansă să nu mai aveți cu cine să organizați slujbele. Dacă de altceva nu vă intereseză, măcar ăsta să fie un motiv suficient de bun. Și, da, mesajul meu este îndreptat și spre preotul Cătălin Mihai Savu. Așa cum este îndreptat spre ÎPS Teodosie.

„Din bun – simt, am urmarit interventiile televizate ale presedintelui Tarii mele… N-am absolut nici o problema cu faptul ca nu e ortodox (l-am si votat in primul mandat, dupa ore intregi de stat la coada in ploaie si frig…).

La fel, e doar problema lui, ca Invierea lui Hristos e doar o ,,sarbatoare pascala”…Au mai fost unii care numeau ,,Nasterea Domnului” si ,,Boboteaza” – ,,sarbatori de iarna”…Iar pe ,,Mos Craciun” l-au botezat… ,,Mos Gerila”! Ceea ce ma doare, e faptul ca acest ,,ales” nu-si mai poate stapani dispretul la adresa credinciosilor crestini…

Sigur ca noi suntem obisnuiti sa ne purtam crucea, oricat de grea ar fi, dar sa te mai ,,biciuiasca” si cel pe care l-ai pus sa te conduca… Asa ca, din partea mea : ,,Hasta nunca, senor ,,Iuda-nis”! Semnat: ,,un popa din diaspora”, a scris preotul Mihai Cătălin Savu pe pagina sa de socializare.

Citește și: ÎPS Teodosie Miorlăitul și Iohannis Neclintitul

#News