firea
FOTO facebook

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a dezvăluit, vineri, ce cadouri au primit de la iepuraș copiii de la Centrul instituționalizat Sf. Iosif și de la Centrul „Sfântul Marcellin Champagnat”. La bucuria celor mici au participat și primarii Sectoarelor 1 și 6, Daniel Tudorache și Gabriel Mutu.

#CopiiFaraParinti #CopiiCarantinati
#NimeniNuESingur #VinereaMare
Am fost la Centrul de copii institutionalizati Sf. Iosif și la Centrul „Sfântul Marcellin Champagnat”.
Am distribuit peste 400 de tablete electronice pe care Primăria Capitalei prin PROEDUS le oferă copiilor aflați in centre de plasament sau unități de plasament familial din București.

Firea, Tudorache și Mutu le-au făcut copiilor o bucurie mare

Impreuna cu primarii sectoarelor 1 si 6, Daniel Tudorache si Gabriel Mutu, i-am intalnit de la distanta sociala impusa de pandemie pe copiii pentru care mama si tata sunt doamnele si domnii educatori.

Emotii mari, pentru noi. Bucurie pentru ei, la primirea darurilor de la iepuras.

Am primit si noi in dar icoane pictate chiar de copiii institutionalizati, o mica urare de Sfantul Paste si o mare dorinta de a ne revedea pe vremuri mai bune.

Mai mult, având în vedere situația provocată de pandemia de Coronavirus și izolarea instituționalizată, oferim aceste tablete electronice și copiilor aflați în carantină instituționalizată în 6 spații monitorizate în acest sens.

Tabletele vor permite accesul la resurse educaționale online oferite de Primăria Capitalei prin PROEDUS ce pot fi regăsite pe platforma educațională gratuită www.hubproedus.ro dar și la alte resurse de învățare din spațiul online.

Citește și Firea, surpriză în Joia Mare: 4000 de ouă roșii, cozonac și pască

Grupul țintă a fost selectat în cadrul proiectului „O șansă la un viitor mai bun pentru copiii în situație de risc din Municipiul București” – asigurarea sustenabilității care avut finanțare din Granturi SEE ale Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Obiectivul general al acțiunii a fost reprezentat de creșterea gradului de integrare școlară și incluziune socială pentru cei 439 copii aflați în situații de risc din Municipiul București prin furnizarea de instrumente educaționale (tablete electronice) și resurse educaționale diverse.”, a precizat Gabriela Firea.

#NEWS