Italia: situația continuă să fie gravă
Italia în carantină

În Italia numărul deceselor continuă să crească de la o zi la alta

Cu toate că ne dorim ca acest film de groază să se termine cât mai curând, cel mai probabil că va trebui să avem răbdare. Iar cât timp avem răbdare, nu ar strica să fim și precauți. Precauția, în momentul de față înseamnă să ascultăm sfaturile autorităților și să nu ne panicăm mai mult decât este cazul. Firește, poate părea aproape imposibil să rămânem indiferenți unei astfel de situații. De altfel, nici nu ar trebui să fim indiferenți, ci să fim precauți fără a ne panica. Iar pentru a nu ne panica, este necesar să ne filtrăm corect informațiile primite. Chiar și pe cele venite din Italia.

Situația în Italia a momentului

În cursul zilei de luni, Italia a avut parte de 349 de decese, în timp ce cu o zi înainte s-au înregistrat 368. Cifre alarmante, dacă este să le luăm ad-literam. Devine imposibil, în condițiile astea să nu ne speriem. Însă ceea ce trebuie să reținem este că prioritatea noastră numărul unu este să prevenim viitoare decese și să citim statistici în mod responsabil. Dacă din aceste statistici ar trebui să învățăm ceva, să fie faptul că avem nevoie să fim uniți și să respectăm normele de igienă și de autoizolare, pentru a nu contribui la viitoare răspândiri ale noului Coronavirus.

În Treviso, lumea încă nu pricepe

Cu toate că Italia este cea mai afectată țară în momentul de față, se pare că cei ce locuiesc în împrejurimile Treviso, însă nu realizează ce li se întâmplă, chinuindu-se să fenteze autoritățile.

Cea mai afectată regiune a peninsulei continuă să fie Lombardia.

Citește și: Veneția, între a fost odată și Coronavirus

#News