alegeri 2020
Traian Băsescu

Băsescu rupe pisica-n două

Traian Băsescu, fostul președinte al României, actual europarlamentar din partea PMP, a avertizat cum că pandemia de Coronavirus va evolua, iar cazurile de infectare se vor înmulți, această criză fiind deja scăpată de sub control. Într-un astfel de moment, parcă-parcă aș prefera să citesc mesajele de susținere ale Vioricăi Dăncilă, întrucât nu mai are nimeni nevoie să audă ceea ce deja știe toată lumea, ori bănuiește. Din punctul meu de vedere, în momentul de față, Băsescu nu face decât să răspândească panică. Cam ăsta e riscul atunci când ești fost președinte de țară: există încă oameni care te ascultă. Iar dacă tu, Băsescu, tuni și fulgeri, nu faci altceva decât să panichezi niște oameni deja predispuși spre avc-uri. Nu de alta, dar lansând astfel de declarații pe la televiziuni, nu ajuți nici la construirea unor spitale noi, nici la îmbunătățirea sistemului de sănătate. Dacă nu le-ai făcut pe vremea când erai tu președinte, acum de ce ai o astfel de pretenție din partea succesorilor tăi?

C-o avea, că n-o avea dreptate, în momentul de față, astfel de declarații nu ar trebui să fie făcute public, cu scopul unic de-al discredita pe Iohannis. Ai ceva de sugerat, un sfat de președinte cu ceva mai multă experiență? Dă-i un telefon lui Klaus Iohannis și spune-i. Pentru că, până la urmă, asta înseamnă solidaritate pe timp de criză, nu lansarea unor mesaje îngrijorătoare în spațiul public, cu scopul de a provoca infarct celor slabi de… panică.

”Cea mai mare ezitare este faptul că nu am introdus starea de urgență încă de acum o lună și jumătate. Asta ne va costa enorm! România este deja infestată cu virusul, rămâne de văzut doar când va face explozie. O să ne tot felicităm până când vom constata că nu avem pregătite spitalele și nu vom putea primi câți oameni trebuie primiți.”, a spus Traian Băsescu, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

Citește și: Băsescu dă de pământ cu decretul lui Iohannis

#News