Traian Băsescu, actual europarlamentar din partea PMP și fost președinte al României, dă de pământ cu decretul prin care președintele Klaus Iohannis a instaurat astăzi starea de urgență. Cu toate că președintele Iohannis a făcut astăzi acest anunț, ceea ce nu se spune este că acest decret urmează să fie votat în Parlament ca orice alt act normativ. Astfel, europarlamentarul spune că în forma sa actuală, documentul nu este unul viabil, fiind cu mult sub ceea ce ar fi trebuit să fie și că acestuia i-ar trebui în continuare modificări legate de punerea în ordine a finanțelor publice.

”E un document sub ce așteptam, nu este corelat cu UE, lasă un haos în cheltuieli. Sunt multe lucruri în neregulă. E cheltuială fără limite, nu este în regulă. Nu pentru asta se decretează starea de urgență. Afectăm drepturi fundamentale. Parlamentul poate să modifice foarte bine acest decret. Starea de urgență nu înseamnă debandadă în finanțele publice, ci rigoare maximă, iar Parlamentul trebuie să intervină.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

În același set de declarații, fostul președinte spune că este profund îngrijorat cu privire la drepturile fundamentale, pe care le consideră afectate, totul fiind într-o totală contradicție cu normele impuse de către Uniunea Europeană. Noi suntem foarte curioși cum ar fi adoptat acesta situația, caz în care criza Coronavirusului s-ar fi întâmplat în perioadă cât acesta a fost președintele țării. Până una-alta, să așteptăm și să vedem exact în ce formă va fi votat de către parlamentari acest decret și dacă ulterior vor fi aduse îmbunătățiri.

Citește și: Florin Cîțu nu încurajează evaziunea, ci susține firmele

#News