Florin Cîțu

Florin Cîțu vine cu soluții

Invitat la un post de televiziune, Florin Cițu, ministrul de Finanțe, a declarat în contextul instaurării măsurii de stare de urgență, cum că ceea ce urmărește el nu este facilitarea evaziunii fiscale, ci mai de grabă păsuirea firmelor mici, pentru a nu intra în faliment în perioada aceasta ce se anunță una fără productivitate foarte mare. Astfel, el a mai sfătuit firmele mari ce au o situație bună din punct de vedere financiar, să-și plătească totuși contribuțiile, pentru ca acei bani să fie redistribuiți firmelor mici ce întâmpină dificultăți.

„Ceea ce facem nu este o invitație la evaziune fiscală, ci încercăm să ajutăm companiile cu probleme, Vreau să lansez un apel către companiile cu o situație financiară bună să plătească impozitele la timp, pentru că acei bani vor fi redirecționați către companiile cu probleme. Am pregătit de ieri un program de garanții cu un plafon de zece miliarde de lei. Ieri a fost aprobat, în zilele următoare se vor vota OUG-urile. În ceea ce privește ratele, eu am cerut sistemului bancar să vină cu o soluție cât mai curând și am încredere că se va veni cu o soluție în următoarele zile”, a declarat Florin Cîțu la România TV.

În speranță că această măsură are să mai ia un pic presiunea de pe firmele mici ce se chinuie să supraviețuiască, ministrul de Finanțe a dat asigurări cum că are de gând să facă tot posibilul pentru ca economia țării să nu ajungă să o ia la vale, întrucât, totul se prezintă ca un joc de domino. Cad firmele, cad angajații, ca mai apoi să cadă și economia.

Citește și: Klaus Iohannis a decretat STARE DE URGENȚĂ

#News