Alexandru Arsinel
Alexandru Arsinel. Sursa foto: youtube

Starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel este din ce în ce mai proastă! Actorul nu s-a simțit bine în ultima vreme. Maestrul a ajuns, la începutul lunii februarie, de urgenţă la spital după ce a avut un puseu de tensiune. Actorul a suferit anul trecut două operaţii pe inimă, una fiind pe cord deschis.

Marele actor a dezvăluit că cel mai mare regret din ultimele zile este că, pentru prima oară în 60 de ani, nu a reuşit să ajungă la un spectacol la Teatrul „Constantin Tănase”. Motivul l-a reprezentat starea sa de sănătate, care nu s-a ameliorat încă.

„Eu am adunat nişte ani”

Alexandru Arşinel are planuri mari pentru lunile următoare. El dorește să petreacă două săptămâni într-o clinică de recuperare din Otopeni împreună cu soţia lui, apoi să se mute o perioada la casa pe care o are în Sinaia.

„Eu am adunat nişte ani. Ieri mi-a explicat băiatul cel mare, când am făcut operaţia pe inimă de valvă, doctorul îmi mai dădea doi ani. E o operaţie serioasă, eu nu am ştiut absolut nimic. Din cauza asta nu m-am simţit prea bine, nu am forţă, nu am energie în mine. Operaţia a reuşit, însă eu sunt moleşit. Am şi stat mult culcat că n-am avut încotro. Am noroc, însă, că sunt pensionar şi nu mi se cere efort prea mare. Regret din suflet că, în cei 60 de ani, a fost pentru prima dată când nu am fost la spectacol. Am fost la repetiţie şi nu am fost la spectacol. Mi-a fost rău, chiar rău, rău. Spre primăvară o să mă mut la Sinaia unde încerc să mă refac”, a declarat maestrul.

Actorul, în vârstă de 82 de ani, poate spune că anul care a trecut nu a fost unul foarte bun din punct de vedere al sănătății. A trecut prin experiența COVID-19 și nu a dezvoltat o formă gravă de boală. La finalul anului trecut, acesta a trecut prin două intervenții chirurgicale pe cord, după ce în urmă cu câțiva ani a suferit un transplant renal.

Alexandru Arșinel încă se recuperează după operaţia pe cord deschis. Actorul s-a declarat optimist.

Citiți și: Alexandru Arșinel, tras pe „linie moartă”