Peste 82.000 de produse contrafăcute, găsite la punctul de trecere a frontierei Turnu Măgurele

Ele erau ascunse într-un camion

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Peste 82.000 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor branduri de lux, în valoare de aproximativ 13.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost găsite într-un camion, la punctul de trecere a frontierei Turnu Măgurele, potrivit ziare.com.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, peste 82.000 bunuri, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere

” În data de 06.04.2024, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele – judeţul Teleorman, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean moldovean, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri din Turcia”, anunţă vineri Poliţia de Frontieră. În data de 10 aprilie, a fost finalizată activitatea de descărcare şi inventariere a bunurilor din interiorul camionului, în urma căreia au fost descoperite 82.684 de bunuri, constând în articole vestimentare şi de marochinărie, precum şi încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 13.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de lucrătorii vamali pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele a dispus indisponibilizarea autocamionului şi a semiremorcii la sediul STPF Teleorman, până la finalizarea cercetărilor.

Instagram face schimbări majore