Un urs a fost surprins în Parcul Național Retezat: pare că dansează, dar, în realitate, mamiferul este chinuit de o mâncărime enervantă.

Soluția: exact ca în cazul îndrăgitului personaj Baloo din Cartea Junglei, ursulețul din România se scarpină preț de minute bune de un copac din parc.

Filmulețul surpins de camerele de monitorizare din Parcul Național Retezat a fost distribuit de angajații de la Romsilva pe pagina de Facebook, cu titlul ”Mâncărimea, bat-o vina!”. Postarea a adunat peste o mie de aprecieri, comentatorii concluzionând ca asistăm la un amuzant spectacol al naturii.

Mai întâi se freacă cu simț de răspundere de un arbore pentru a-și marca teritoriul sau poate doar pentru a scăpa de o mâncărime – cine nu a trecut prin asta? Și ulterior, îl vedem adulmecând scoarța arboretului, în încercarea de a-și identifica propriul miros sau al altor exemplare blănoase”, scriu cei de la Romsilva.

Moș Martin și camera video: un urs curios, dar timid

Nu este pentru prima dată când angajații de la Romsilva sunt amuzați de surprizele care pot apărea în cadrul vieții în sălbăticie.

În urmă cu 3 săptămâni, Romsilva a avut parte de încă episod distractiv: la verificarea imaginilor de pe camera pentru supravegherea animalelor sălbatice, angajații au descoperit cum un urs curios cercetează camera amplasată în Parcul Național Piatra Craiului.

Deși a fost bine ascunsă pentru a nu fi găsită de braconieri, aparatura a fost descoperită de Moș Martin. Acesta a cercetat cu atenție dispozitivul de înregistrare, curiozitatea făcându-l celebru: a ajuns și în presă, dar și pe spațiile de socializare.

Dezamăgit de tehnologie, ursul a ajuns la concluzia că e mai interesant să-și vadă de drum, căutându-și, în continuare, un loc de hibernare, unde să nu fie deranjat sau filmat.

Citește și: A dispărut Merlina, ”regina” corbilor din Turnul Londrei: legende și profeții

Foto

#News