USR PLUS nu îl vrea pe Orban ca premier

Nepotrivit electoratului de centru-dreapta

USR PLUS susține că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta. Mai mult, alianța îi susține pe Cioloș și Cîțu, ca propuneri pentru funcția de premier.

„USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră”, au scris reprezentanții USR PLUS pe Facebook.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist

USR PLUS

Reacția Alianței USR PLUS a venit după ce în spațiul public s-a discutat, pe surse politice liberale, despre varianta de a fi desemnat premier Ludovic Orban, în locul lui Florin Cîțu, care ar urma să primească președinția Senatului.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de răbdare în ceea ce privește negocierile pentru formarea noului guvern. Iohannis a adăugat că dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o va accepta: „că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept. Nu știu pe cine negociază ei acolo, dar vor veni să propună ceva”.

La discuțiile de marți, de la Vila Lac, au fost prezenți Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache.  Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, după pierderea alegerilor parlamentare, că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție. În locul acestuia a fost numit ca interimat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

Citește și: „Vreau să vă asigur pe toți că nu este nicio problemă”

#News