„Vreau să vă asigur pe toți că nu este nicio problemă”

Bugetul pentru 2021 se lucrează pe structura actualului Guvern

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a făcut o intervenție pe Facebook, prin care vrea să asigure populația că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește situația financiară a României. Totodată, acesta a precizat că deja se lucrează la bugetul pentru anul viitor, pe structura actualului Guverm, condus interimar de Nicolae Ciucă de la „Apărare”.

Am văzut în spațiul public foarte multă îngrijorare în ceea ce privește situația financiară a României. Vreau să vă asigur pe toți că nu este nicio problemă. Mai mult, sunt două lucruri pe care vreau să vi le prezint. În primul rând, am asigurat finanțarea pentru prima parte a anului viitor. Vorbim de cheltuielile pentru primele 4 sau 5 luni din anul viitor. Nu există nicio problemă, mai ales pentru cheltuielile pentru sănătate, pentru investiții, banii sunt deja, îi avem, nu e nicio problemă. Putem să le dăm drumul să facem aceste cheltuieli. Pentru salarii, pensii nu e nicio problemă

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor

Cea de-a doua chestiune abordată de Cîțu, propunerea de premier din partea PNL, este cu privire la bugetul pentru anul 2021.

„În ministerul de Finanțe am început să lucrăm la bugetul pentru 2021. Este adevărat că lucrăm pe structura actualului Guvern, cu 16 ministre, dar o să fie foarte ușor de ajustat, dacă prin negociere politică se va ajunge la o altă structură a Guvernului. De aceea, vreau să vă asigur chiar și în această perioadă că situația financiară a României este pe mâini bune și nu este niciun fel de problemă și nu vor exista probleme în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu, întru-un mesaj video pe Facebook.

Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare se află în acest moment îmn impas, pentru că atât PNL cât și USR PLUS își doresc funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban și-a dat demisia din funcție, după rezultatul slab la alegerile parlamentare, dar marți seară și-a anunțat intenția de a fi din nou premier. În acest moment, Guvernul este condus de ministrul Nicolae Ciucă, de la MApN.

Citește și: Iohannis ar accepta propunerile liberalilor de premier

#News