5.000 de lei amendă pentru „sutana” lui CTP

Oreste și Dinamo, 7.000 de lei pentru injurii aduse maghiarilor

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri amendarea lui Cristian Tudor Popescu şi a lui Oreste Teodorescu pentru încălcarea dreptului la demnitate într-un articol, respectiv o emisiune de televiziune. Tot miercuri, s-a decis și amendarea S.C. Dinamo și Familia PCH, pentru injurii aduse oaspeților la meciul dintre Dinamo și Sepsi Sf. Gheorghe, din urmă cu un an.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost amendat pentru articolul „Satana în sutană” publicat la data de 28 octombrie pe Republica. CNCD a decis că acest articol „depăşeşte limitele libertăţii de exprimare şi reprezintă faptă de discriminare” şi, ca urmare, a fost aplicată o amendă contravenţională de 5.000 lei. Hotărârea a fost adoptată cu cinci voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere.

Citește și: Caramitru, sancționat cu 5.000 lei de CNCD pentru „BOR este o sectă demonică

Colegiul Director a mai decis că reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate afirmaţia prin care, la postul Realitatea TV, în emisiunea lui Oreste Teodorescu, avându-l ca invitat pe Marius Paşcan, UDMR a fost comparată cu noul coronavirus care „pătrunde în organismul gazdei, după care, multiplicându-şi gena antinaţională, preia controlul deciziilor politice”. În acest caz, a fost aplicată o amendă contravenţională de 2.000 lei faţă de Oreste Teodorescu şi Marius Paşcan. Această hotărâre a fost adoptată tot cu cinci voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere.

Decizie după un an de la eveniment

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Dinamo cu suma de 5.000 de lei pentru scandările suporterilor din PCH de la meciul cu Sepsi din decembrie 2019.

„Scandările suporterilor echipei Dinamo București 1048, în timpul partidei de fotbal dintre Dinamo București 1948 și Sepsi OSK, din data de 13.12.2019: „Afară, afară cu ungurii din ţară!”, respectiv, “Ungaria ne suge p…l” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate cetățenilor români aparținând minorității maghiare”, se arată în comunicatul CNCD. Această hotărâre a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Citește și: Șoșoacă face prăpăd pe unde se duce: CNA s-a autosesizat

#News