Andrei Caramitru / Dan Barna / Claudiu Năsui

Controversatul Andrei Caramitru a primit o amendă de 5.000 lei din partea CNCD, pe motiv că, la un moment dat, în postările sale, ar fi spus că BOR este o sectă „demonică”, asemănându-i pe aceștia, de asemenea, cu ISIS. Cum clericii nu au privit cu ochi buni „scăparea” lui Caramitru, l-au reclamat pe acesta, astfel că fostul consilier al lui Dan Barna s-a ales cu amendă cât vreo două salarii mai sărăcuțe.

Motivul pentru care Andrei Caramitru a luat amendă de la CNCD

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Așa că de azi oameni buni – EU NU O SĂ MAI CALC NICIODATĂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine își face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organzații. Punct.”

Astfel, consiliul CNCD s-a așezat frumos la aceeași masă și a decis în unanimitate amendarea lui Andrei Caramitru: „S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5.000 lei domnului Andrei Caramitru. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi)”, a transmis miercuri CNCD.

Citește și: Caramitru, despre Petrov „cel alcoolic”

#News