PAUR, „sabotați” de cei care l-au validat pe Francisc Tobă

Mandatul lui Francisc Tobă a fost validat astăzi, în ciuda tuturor insistențelor venite din exterior ca lucrul acesta să nu se întâmple

Cu toate că Francisc Tobă a fost ales parlamentar pe listele PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), aceștia se dezic acum de el și încearcă să-și convingă susținătorii că, în realitate, ei nu ar fi știut de legăturile lui Tobă cu Revoluția din 1989.

Partidul Alianța pentru Uniunea Românilor (PAUR) este de părere că vina validării o poartă toți parlamentarii, mai puțin ei, cei care i-au acordat acestuia șansa să intre pe listele lor.

PAUR acuză o „monstruoasă înțelegere” în interiorul coaliției de guvernare

„Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României. Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă”, transmite PAUR într-un comunicat de presă.

De menționat, totuși, că cei de la PAUR l-au exclus pe Francisc Tobă din partid, acesta fiind acuzat de implicare în evenimentele petrecute timpul Revoluției din decembrie 1989, la Sibiu. Tot potrivit declarațiilor acestora, Francisc Tobă nu ar fi spus de la bun început care este statutul său referitor la evenimentele din 1989, astfel că aceștia nu ar fi avut de unde să știe.

Cu toate astea, cei de la PAUR se fac vinovați că nu-și verifică oamenii înainte de a-i trece pe o listă atât de importantă ca cea de la alegerile parlamentare. În mod sigur partidul nu își închipuia că va ajunge în Parlament, așadar a umplut listele aferente fiecărei localități cu nume mai mult sau mai puțin sonore, ca să dea la număr. Iar acum tot haosul acesta se întoarce împotriva lor.

Citește și: George Simion o dă din colț în colț și bate din „Tobă”