Ciolacu se laudă cu eliminarea pensiilor speciale, cu toate că el e inițiatorul lor

Pensiile speciale au fost, astăzi, eliminate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a jubilat astăzi, după votul pozitiv pe care l-a primit inițiativa PSD de eliminare a pensiilor speciale destinate parlamentarilor, fie ei deputați ori senatori. „Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale.”, a spus acesta, în urmă cu puțin timp, pe contul său de socializare.

Marcel Ciolacu a apărat azi poporul de un proiect inițiat tot de el

„Am un singur mesaj pentru PNL și USRPLUS: veniți odată cu bugetul! S-a terminat cu scamatoriile și inventarea de motive. Toți românii așteaptă #respectarea promisiunilor făcute în campanie și pe care acum le încălcați pe bandă rulantă: pensiile, voucherele de vacanță, gratuitățile pentru studenți, sprijinul pentru mediul de afaceri românesc! Pe scurt, românii așteaptă o guvernare responsabilă și creșterea nivelului de trai – așa cum ați promis!, nu #austeritate, certuri pe ciolan sau scuze expirate cu “greaua moștenire”.”, a mai spus acesta.

De menționat că Marcel Ciolacu a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege din 2015 prin care au fost introdusă indemnizația pentru limită de vârstă, cu alte cuvinte pensia specială a parlamentarilor, cea care a fost eliminată astăzi.

Astăzi avem parte de un nou Marcel Ciolacu, de un politician reformat care se laudă că ne-a scăpat de o greutate financiară cu care tot el ne-a împovărat în urmă cu cinci ani. Însă și de data aceasta tot Guvernul condus de liberali este vinovat și totodată responsabil de ceea ce se va întâmpla cu banii de-acum înainte, este de părere liderul social democrat.

În plus, cu toate că astăzi pare că avem parte de o victorie, în realitate lupta nu este una încheiată. În cazul în care ceea ce s-a votat astăzi se va ataca la CCR, există mari șanse ca judecătorii curții să dea aviz negativ, invocând neconstituționalitatea modificării statutului de parlamentar.

În paralel, USR PLUS, PNL și PSD s-au lăudat, fiecare pe propria pagină de Facebook că și-ar fi tăiat propriile pensii speciale:

Citește și: Orban a cerut, în plen, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari