Mai puțin de jumătate dintre spitalele bucureștene au autorizații ISU

Foto Facebook, Nicușor Dan

Situația de la Piatra Neamț a atras un semnal de alarmă și pentru alte unități spitalicești din țară. Astfel, primarul Capitalei, Nicușor Dan a precizat că doar 8 din cele 19 spitale aflate în subordinea municipalității au autorizația necesară de la ISU, iar alte 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar le lipsesc banii pentru demararea lucrărilor.

„Am cerut de urgenţă şi am primit situaţia autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. În rezumat, 8 spitale au autorizaţie de siguranţă la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizaţie (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ştefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeş, Prof. Dr. Obregia şi Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenţie avizat, dar nu au încă bani alocaţi pentru intervenţii (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foişor, Nicolae Malaxa, Colţea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele şi Centrul pentru Toxicodependenţe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU şi urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu)”, a scris Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

Acesta a precizat că vor fi alocați banii pentru reglementarea acestei situații.

Reamintim că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț a luat foc, iar zece dintre pacienții Covid internați acolo au decedat, iar șapte persoane au fost rănite, printre acestea medicul de gardă, Ioan Cătălin Denciu (transferat la Spitalul Militar din Bruxelles), dar și o asistentă.

Citește și: Managerul Spitalului de la Piatra Neamț și-a anunțat demisia

#News