Lire Sterline
Lire Sterline. Sursa foto: BZ1.ro

Un bărbat din Marea Britanie a reușit să economisească 10.000 de lire sterline în doi ani, recurgând la soluții extreme.  După ce afacerea lui a dat faliment, Al Baker a fost obligat să își reducă cheltuielile, deoarece trebuia să-și hrănească familia. El a  făcut eforturi extraordinare pentru a economisi bani, cumpărând produse alimentare cu preț redus. Aceasta nu a fost singura măsură pe care a trebuit să o ia pentru a putea trăi, potrivit gandul.ro.

Bărbatul a diluat laptele pentru a-l putea consuma de două ori mai mult, refolosind pliculețele de ceai vechi

„Am încercat și este oarecum OK… evident, este o ceașcă de ceai mai slabă decât prima ceașcă, dar mai mult sau mai puțin acceptabilă. Cred că ar fi mai bun pentru prepararea ceaiului rece, deoarece nu ai nevoie de atât de multă aromă”, a povestit britanicul. Al Baker recomandă oamenilor să profite de gratuitățile oferite de hoteluri, atunci când se cazează.

„Dacă mergeți și stați la un hotel, asigurați-vă că ați reținut ceaiul și cafeaua gratuite din cameră, precum și șamponul și săpunul pentru oaspeți.”, este sfatul britanicului.

 Potrivit lui Al Baker, și cultivarea propriilor fructe și legume ar putea contribui la scăderea costurilor cu produsele alimentare

„Acest lucru este foarte realizabil și este ceva ce fac deja. De exemplu, luați o ceapă de primăvară, tăiați rădăcina și puneți-o în apă sau în pământ, iar aceasta va crește din nou, pe care o puteți folosi apoi pentru mâncare!” El spune că fiecare leu care este economisit contează, banii putând fi folosiți pentru desfășurarea unor activități în timpul liber.

„În zilele noastre, cu facturile în creștere, fiecare bănuț contează, astfel încât banii în plus ar putea plăti pentru alimente suplimentare, poate un răsfăț, cum ar fi o excursie la cinema, sau poate câteva băuturi la pub-ul local, sau o mâncare la pachet, pe care, altfel, poate nu v-ați fi putut-o permite.”

 El spune că și închirierea propriului loc de parcare poate fi o sursă ușoară de a face bani în plus pentru a face față creșterii costului vieții, însă nu toată lumea are un loc de parcare liber.