Diana Șoșoacă / sursă foto: captură YouTube

Diana Șoșoacă, senatoarea independentă pare că se pricepe inclusiv la domeniul aviatic. Cel puțin așa lasă de înțeles. Într-o postare făcută pe pagina sa de socializare, senatoare se arată extrem de revoltată de faptul că elicopterul american, ce a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București, a primit aprobare să zboare în România.

„Despre cum poți fi rănit sau omorât de un elicopter în București! Cine plătește???? Era cumva parada pt 4 iulie sau pt 14 iulie? Ziua Americii sau ZIUA Franței sărbătorită de parteneri?

Cine permite și de ce ca elicopterele sa facă exerciții deasupra Bucureștiului, atât de aproape de sol? Noi mai avem autorități aeriene? Noi mai contam sau suntem cobai pt absolut oricine și pentru partenerii strategici? Cine răspunde????”, a scris Diana Șoșoacă, pe Facebook.

Decizia de aterizare forțată, luată la secundă

Șeful Forțelor Aeriene Române, General Viorel Pană a declarat, citat de PlayTech, că a fost evitată o tragedie, și doar experiența pilotului și viteza de reacție a polițiștilor de la Rutieră, care au eliberat zona Intersecției Aviatorilor, a făcut ca pagubele să fie minore, doi stâlpi de iluminați smulți, care au căzut pe două mașini aflate în trafic.

„La 300 de metri altitudine de sol, deciziile se iau nu în secunde, ci în maximum o secundă. O spun specialiștii în pilotaj. Mai mulți piloți cu experiență de zeci de ani în domeniu sunt de părere că echipajul elicopterului de luptă Black Hawk a acționat corect. Iar faptul că aparatul de zbor a atins cu rotorul doi stâlpi este nimic față de tragedia evitată. A fost evitată o tragedie, în primul rând datorită nivelului de pregătire al profesionalismului pilotului american, dar și datorită modului în care a fost pregătită această misiune în comun de către militarii români și americani, dar și împreună cu celelalte elemente ale sistemului național de apărare implicate în pregătirea unui asemenea eveniment”, a precizat șeful Forțelor Aeriene, potrivit sursei menționate.

În urma acestui incident au fost anulate zborurile de la parada de Ziua Aviației.

Citește și: Diana Șoșoacă: „Ține minte ce îți spun: noi nu uităm, noi nu iertăm! Noi suntem pedeapsa voastră!”