Accident rutier grav în Canada, soldat cu 15 morți

În autobuz se aflau circa 25 de persoane, majoritatea în vârstă, cei mai mulți fiind din Dauphin, Manitoba și din zonele învecinate

Minim 15 oameni au decedat în urma unui accident produs pe o autostradă din provincia Manitoba din Canada, după ce un camion a lovit un autobuz care transporta, în principal, oameni în vârstă. Este una dintre cele mai mari tragedii rutiere soldate cu cele mai multe victime, din istoria recentă a Canadei. Alte zece persoane au ajuns la spital, potrivit digi24.ro.

 În autobuz se aflau circa 25 de persoane, majoritatea în vârstă, cei mai mulți fiind din Dauphin, Manitoba și din zonele învecinate. Pasagerii autobuzului se îndreptau spre un cazinou din Carberry.

 Accidentul s-a produs la intersecţia a două şosele principale, în apropierea oraşului Carberry, în sud-vestul provinciei Manitoba, la 170 de kilometri vest de Winnipeg. Rob Hill, comandantul Poliţiei din Manitoba, a decl,arat într-o conferinţă de presă, că ”aceasta este o zi care va fi ținută minte în Manitoba şi în Canada ca una a tragediei şi a tristeţii maxime”.

 Potrivit Poliţiei, ambii şoferi au supravieţuit și sunt la spital dar nu s-a stabilit cine este responsabil pentru producerea accidentului. 

Canadian Broadcasting Corporation a difuzat o fotografie cu un autovehicul alb de dimensiunea unei dube, care a ars, şi o altă imagine cu un camion albastru cu partea din faţă avariată. Scaune cu rotile şi cadre pentru mers distruse au rămas lângă prelatele cu care au fost acoperite trupurile neînsufleţite la locul accidentului, a relatat Winnipeg Free Press. Premierul Justin Trudeau a transmis pe Twitter un mesaj în care a adresat ”cele mai profunde condoleanţe celor care au pierdut pe cineva drag”. ”Mă gândesc la cei răniţi. Nu îmi pot imagina durerea pe care cei afectaţi o simt”, a spus el. Cel mai grav accident din istoria Canadei a avut loc în 1997, când un autobuz cu persoane în vârstă a căzut într-o râpă, în provincia Quebec, provocând moartea a 44 de persoane.

Cod roșu și portocaliu de ploi torențiale pentru o parte din țară