Într-o țară încă profund marcată de discriminări de orice fel, îndeosebi îndreptate împotriva comunității LGBT, USR Tineret alege să ignore calea ușoară spre inima majorității votanților și susține drepturile minorităților sexuale – mai ales acum când, în mod obișnuit, ar fi trebuit să se desfășoare PRIDE-ul. Sub sloganul „Iubirea nu poate fi îngrădită”, USR Tineret se declară pro dreptului fiecăruia de a iubi, fiind singurul partid „tânăr” (și la propriu, și la figurat) care dă dovada curajului de a susține ceea ce aproape toți ceilalți blamează ori bagă sub preș de frica represaliilor.

După cum era de așteptat, cei mai, hai să le zicem, religioși, s-au simțit lezați de postarea USR Tineret, în timp ce alții au aplaudat curajul unui asemenea demers, demers care, într-o țară încă guvernată din umbră de BOR, se poate încadra, din păcate, în categoria autosabotajului electoral. Sau poate nu!

Mai mult decât atât, USR Tineret pare să-și fi schimbat temporar inclusiv sigla, adăugând culorile steagului LGBT în componența acesteia.

Mesajul de susținere a comunității LGBT, venit din partea celor de la USR Tineret

🌈 Luptăm pentru libertatea de a iubi! 🌈
🌈 #Mândru că sunt eu! 🌈

#PRIDE înseamnă asumare, toleranță și mândrie. Înseamnă să te accepți și să fii mândru de tine însuți, înseamnă puterea de a iubi, înseamnă mândria de a te afirma.

În țara noastră, PRIDE înseamnă și foarte mult curaj – curajul de a fi asumat public, de a lupta pentru drepturile care ți se cuvin și de a combate minciunile celor care exploatează frica de necunoscut.

Așa cum în 2018 am susținut că „iubirea nu se votează”, USR Tineret susține în continuare comunitatea LGBT+ din România în promovarea egalității în drepturi și șanse, a diversității și a vizibilității, indiferent de orientarea sexuală ori identitatea de gen.

Pentru că persoanele LGBTQ+ sunt supuse prejudecăților accentuate pe tot parcursul vieții, societatea românească are deosebită nevoie de promovarea educației, acceptării și integrării.

Pe această cale, felicităm Consiliul Național al Elevilor pentru proiectul de atragere a atenției asupra discriminării la care sunt supuși elevii LGBTQ+.

P.S. Să nu credeți că am uitat de #pride month! Anul acesta pregătim două seminarii speciale, cu mulți invitați, care ne vor împărtăși povestea lor și alte câteva surprize 💙!

Pe 18 și 25 iunie vă așteptăm la discuții împreună cu parlamentari, invitați din societatea civilă precum Asociatia AcceptMozaiQ și cu mulți tineri curajoși!

Mai multe detalii în zilele urmatoare, și nu uitați:

Este normal să fii tu însuți, să iubești, să fii #mândru! 🌈”, se arată pe pagina de Facebook a USR Tineret.

Citește și: Președintele Poloniei mizează pe necunoaștere și respinge ideea de LGBT

#News