Ploile revin în toată ţara în zilele următoare 

Vremea se va răci puternic

Vremea va intra într-un proces semnificativ de răcire în zilele următoare, în întreaga ţară. Probabilitatea pentru precipitaţii, sub formă de ploaie, dar şi mixte în zona montană înaltă, se va menţine ridicată până pe 28 aprilie 2024, arată prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit g4media.ro.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 şi 31 de grade.

Răcirea va fi accentuată în 17 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 12 grade. Până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13 – 15 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11 – 13 grade, în primele două nopţi, de numai 2 – 3 grade, în 19 şi 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 7 – 9 grade, la finalul intervalului. Vor fi ploi în 17 şi 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile şi după data de 21 aprilie.

În Transilvania, răcirea vremii va fi accentuată după data de 17 aprilie. Astfel, până la finalul primei săptămâni, sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10 – 13 grade

În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată şi se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18 – 19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8 – 10 grade, în primele nopţi, va scădea până la zero grade, în 20 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 5 – 6 grade, la finalul intervalului. Ploi vor fi în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată.

În Muntenia, marţi, vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de 30 – 32 de grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată după 18 aprilie şi în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15 – 16 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20 – 22 de grade. Media temperaturilor minime va fi de peste 12 – 14 grade, în primele nopţi, va scădea până la 4 grade, în perioada 19 – 23 aprilie. Apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 7 – 8 grade. Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (16/17 aprilie) şi până joi dimineaţa (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în zilele următoare (până în 22 aprilie), apoi acestea se vor semnala pe arii mai restrânse.

Un restaurant oferă o sticlă de vin gratuită clienţilor care nu folosesc telefoanele