Noi concedieri la Facebook, anunță Mark Zuckerberg

Vor fi desfiinţate 10.000 de locuri de muncă

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a anunţat marţi, 14 martie, că va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă, devenind prima mare companie din sectorul de tehnologie care anunţă al doilea mare val de disponibilizări, potrivit ziare.com.

 ”Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”, a declarat directorul general Mark Zuckerberg, într-un mesaj trimis angajaţilor reţelei sociale. 

Aceste noi disponibilizări fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi redusă, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit. Mark Noi concedieri la Facebook, anunță Marka anunţat anterior că 2023 va fi ”Anul Eficienţei” prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

 Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

În total, industria tehnologiei a disponibilizat peste 280.000 de angajaţi de la începutul lui 2022 şi până în prezent. În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează sa disponibilizeze la 11.000 de angajati la nivel mondial. Compania care a investit miliarde de dolari pentru a construi metaversul său futurist se confruntă cu o diminuare a cheltuielilor cu publicitatea după pandemie din partea companiilor care trebuie să facă faţă unei inflaţii ridicate şi majorării dobânzilor.

ANPC consideră o măsură discriminatorie automatizarea caselor de marcat din magazine