Ministrul Economiei: Unii angajați trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte joburi

Unii angajați vor fi înlocuiți de roboți

Inteligenta artificiala
Inteligenta artificiala sursa foto pixabay

Românii ale căror atribuții la serviciu sunt repetitive și pot fi înlocuite de roboți și de Inteligența Artificială trebuie să se pregătească pentru alte locuri de muncă, a afirmat ministrul Economiei, Radu Oprea, potrivit digi24.ro.

„Inteligența artificială vine și va produce efecte într-un timp mult mai scurt decât ne așteptăm. Din această perspectivă, împreună cu colegul Bogdan Ivan, ministrul Dezvoltării, încercăm să discutăm cu mediul de afaceri și să vedem care ar fi impactul asupra locurilor de muncă”, a declarat Radu Oprea.

Întrebat dacă ne vor lua roboții joburile, ministrul a răspuns: „Unele da, dar trebuie să le transformăm în alte locuri de muncă”. „Deja o companie românească este listată la bursa de la New York, UiPath, și vine cu roboți care înlocuiesc munca repetitivă, ceea ce facem la fel de fiecare dată, mai ales în fața unui calculator”, explică Oprea. Potrivit acestuia, oamenii care au astfel de locuri de muncă care presupun activități repetitive „pot și trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte joburi”. Potrivit acestuia, oamenii care au astfel de locuri de muncă care presupun activități repetitive „pot și trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte joburi”.

Magazinele, obligate să nu mai risipească alimentele