Șapte persoane reţinute pentru trafic de droguri

Printre clienţi grupării erau şi elevi

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Şapte persoane au fost reţinute de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Gorj, potrivit g4media.ro.

Ele sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc, aceştia fiind propuşi pentru arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, procurorii au dispus reţinerea celor 7 inculpaţi, unul fiind cetăţean străin. Din probele administrate a rezultat că, în vara anului 2023, pe raza judeţului Gorj a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat. Gruparea şi-a desfăşurat activitatea până la data de 14 martie 2024, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri. Acestea erau achiziţionate de liderul grupului.

După porţionarea şi ambalarea, membrii le comercializau, către diverşi consumatori, cu sume cuprinse între 50 şi 70 lei pentru un gram.

„Cercetările efectuate în cauză au relevat că inculpaţii au vândut droguri de risc (canabis) şi de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, în special tineri, inclusiv elevi ai unor instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Gorj. Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară.

Au fost identificate şi ridicate: cantităţile de aproximativ 800 de grame canabis, 30 de grame ‘cristal’ (3-CMC, drog de mare risc), o cantitate de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 356 de comprimate din categoria steroizi, sumele de 66.570 de lei şi 9.450 de euro, două cântare de precizie şi cinci grindere ce conţin fragmente vegetale, mai multe telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă. De asemenea, au fost ridicate două autoturisme, din care unul din categoria lux”, se arată în comunicatul DIICOT Gorj. A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj cu propunerea de arestare a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile. Ministrul Economiei: Unii angajați trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte joburi