Alertă în Ploiești din cauza apariției unui urs

.Autorităţile din judeţul Prahova au emis un mesaj RO-Alert

Urs brun
Urs brun sursa foto pixabay

Locuitorii din municipiul Ploieşti au fost avertizaţi, vineri noaptea, cu privire la apariţia unui urs în zona Gării de Nord din oraş. Nu este pentru prima dată când autorităţile şi localnicii se confruntă cu astfel de probleme, potrivit stiripesurse.ro.

Anul trecut, un urs care a fost căutat zile la rând a fost prins, fiind tranchilizat în incinta unei rafinării şi relocat

.Autorităţile din judeţul Prahova au emis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un mesaj RO-Alert prin care locuitorii municipiului Ploieşti, situat la şes, la 60 de kilometri de Bucureşti, au fost anunţaţi că în zona Gării de Nord din Ploieşti, în apropierea rafinăriei Vega, a fost semnalată apariţia unui urs. Aceeaşi zonă în care şi în urmă cu un an a fost semnalată prezenţa urşilor.

Cartierul unde este amplasată rafinăria este unul locuit, unde în ultima perioadă, se construiesc ansambluri rezidenţiale.

Aceasta este, de altfel, aceeaşi zonă în care şi în urmă cu un an a fost semnalată prezenţa urşilor. În vara anului trecut, după săptămâni de căutări şi monitorizări cu drona, inclusiv pe timp de noapte, autorităţile din Ploieşti au depistat un urs pe care l-au tranchilizat în cartierul Mihai Bravu, după ce animalul a intrat în incinta unei alte rafinării, operată de compania Lukoil şi situată la câţiva kilometri de Gara de Nord. La acel moment primarul oraşului, Andrei Volosevici, declara că problema urşilor nu este una rezolvată şi că se aşteaptă la apariţia animalelor sălbatice în oraş având în vedere afirmaţiile specialiştilor care susţineau că în pădurile din jurul oraşului trăiesc şi alte exemplare de urs.

Șapte persoane reţinute pentru trafic de droguri