Inelele planetei Saturn nu vor mai fi vizibile în luna martie, 2025

Anunțul a fost făcut de NASA

Saturn
Saturn sursa foto Wikipedia

În luna martie, 2025, inelele planetei Saturn nu vor mai fi vizibile, din cauza unui fenomen destul de neobișnuit al sistemului solar, care implică Soarele, potrivit stiripesurse.ro.

Sistemul de inele al planetei Saturn este reprezentativ pentru concepția populară despre această planetă.

Mulți cred că este singurul astru din sistemul solar care are inele. există și alte planete care au această caracteristică, dar cele ale planetei Saturn, formate în mare parte din hidrogen și proporții mici de heliu sunt cele mai cunoscute. Există posibilitatea ca inelele planetei Saturn să nu mai existe, potrivit calculelor științifice. Inelele planetei Saturn sunt atrase în interiorul planetei de gravitația acesteia. Acest lucru provoacă un fel de ploaie de particule de gheață pe gigantul gazos.

În acest ritm și din cauza acestui fenomen, sistemul de inele va dispărea în 300 de milioane de ani, potrivit lui James O’Donoghue de la Goddard Space Flight Center al NASA.

Acesta este autorul principal al unui studiu care evaluează această posibilitate. Toate indiciile arată că, cel puțin de pe Pământ, nu se vor mai vedea inelele lui Saturn mult mai devreme. Acest lucru va fi cauzat de un eveniment neobișnuit care va avea loc în luna martie, 2025.  Este vorba despre echinocțiul lui Saturn, produs de strălucirea Soarelui care se îndreaptă spre ecuatorul planetei. Privind de pe Pământ, sistemul de inele al celui de-al șaselea membru al sistemului solar nu va fi vizibil. Inclinarea planetei Saturn pe orbita sa în jurul Soarelui va face ca inelele să se alinieze perfect cu linia noastră vizuală. Astfel se va crea iluzia că acestea au dispărut complet. Incident șocant în Vama Borș II