ÎPS Teodosie e cel mai bun motiv ca să te apuci de fumat

„Fumatul, deși nu e mâncare, e mare păcat. Mai mare ca beția”

Ai nevoie de un motiv ca să te apuci de fumat? Nicio problemă! Te ajută ÎPS Teodosie, cel care, de-a lungul vremurilor tulburi pe care le trăim, a încălcat regulile impuse de autorități, în contextul pandemiei, de atâtea ori încât orice sfat venit din partea acestuia vine la pachet cu un motiv pentru care ar trebui să nu-l urmezi. Mai exact, mai-marele Bisericii Ortodoxe Române este de părere că oamenii n-ar trebui să fumeze. Poate e acceptabil să mai bea din când în când, însă sub nicio formă, un credincios adevărat n-ar trebui să pună gura pe țigară, afirmă preotul constanțean, într-un excel de zel caracteristic.

Să nu faci ce spune „popa”, dar nici ce face „popa”

Cu toate că, în mod obișnuit, o astfel de recomandare este una de bun augur, sănătoasă chiar, atunci când ea vine din gura lui ÎPS Teodosie, românului sceptic într-ale bisericii i se poate pune un văl de fum pe ochi. „De ce-aș crede eu ce spune Teodosie, de vreme ce el nu respectă regulile?”, s-ar putea întreba românii.

Spre marele noroc al clericului, o bună parte dintre locuitorii României, cei îndoctrinați până-n sânge de Biserică (a nu se citi „Dumnezeu”, ci strict „Biserică”) iau de bun orice sfat izvorât de-a pururi din gura dătătoare de mir, cea veșnic mustăcioasă a lui Teodosie, așadar, firmele producătoare de tutun s-ar putea confrunta cu o mare criză în țara noastra. Dacă scumpirea țigaretelor n-a funcționat, iată că intervine Teodosie, întru rezolvarea singurei probleme din țara noastră.

Dar să vedem ce spune ÎPS Teodosie

„Și ce însemnează postul? Luați aminte: unii acoperă niște păcate care spun că sunt relative. Că n-ar avea importanță. Părintele Cleopa foarte frumos observă și zice că fumatul, deși nu e mâncare, dar e mare păcat. Mai mare ca beția. Pentru că este împotriva firii. Astfel încât, cine fumează, nu ține nicio zi de post. Să ia aminte cei care au acest nărav: din seara asta să-l lase. Și nu vă amăgiți zicând ”mai rărim”. Dintr-o dată!”, a spus Teodosie, citat de G4Media.

Citește și: ÎPS Teodosie, încrezător că Biserica va rămâne deschisă