Banca de spermă în spațiu, metoda de prezervare a speciei umane

Oamenii de știință iau în calcul stocarea a peste 6,7 specimene de spermatozoizi, pe Lună

Prezervarea speciei umane face parte din instinctul nostru, al tuturor. Aparent, din acest motiv ne căsătorim și tot din acest motiv facem, la un moment dat, copii – pentru a ne transmite genele mai departe, în viitor.

Astfel, un grup de oameni de știință au pregătit aproximativ 6.7 milioane de specimene de spermă umană pentru a fi transportate într-o bancă de spermă ce va fi instalată pe suprafața Lunii, într-un proiect numit „polița modernă de asigurare globală”, scrie IBTIMES.co.uk.

Autorul studiului, Jekan Thanga, împreună cu echipa sa de la Universitatea din Arizona a început deja demersurile pentru o viitoare colaborare cu Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Aerospace Conference, în cursul zilei de sâmbătă, subliniind necesitatea unei astfel de acțiuni, în cazul în care Pământul va suferi, la un moment dat, vreo depopulare în masă, din pricina vreunui dezastru natural, ori chiar autodistructiv, creat de om.

Eseul științific al lui Thanga se referă la existența anumitor grote pe suprafața Lunii care ar fi ideale, în opinia acestuia, prezervării specimenelor de spermatozoizi, prin criogenizare. Astfel, „Arca” în care se vor afla specimenele reproductive se va adăposti în aceste grote.

Nu se menționează, însă cine va beneficia de materialul genetic uman și cum se va putea ajunge de la depozitarea lor în grotele selenare, la crearea efectivă a embrionilor umani.

Citește și: Facebook va plăti pentru conținut, în Australia