Cîțu: „Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane”

Premierul a dat, de asemenea, detalii în legătură cu instalarea unui centru special de vaccinare la Parlament

În cursul zilei de astăzi, premierul Florin Cîțu a declarat că obiectivul suprem al Guvernului este ca până în luna septembrie a anului curent, un procent de 70% din populația țării să fie vaccinată. Mai exact, vorbim despre un număr aproximativ de 10,4 milioane de locuitori. „Acum un an de zile intram în stare de urgență și am trecut prin această perioadă pentru că am reușit să investim. Provocarea pentru fiecare demnitar a fost să ținem oamenii sănătoși, iar dacă reușești asta, atunci ai o economie puternică.”, a spus premierul Cîțu.

Florin Cîțu: „Investim, producem, ca să putem să avem resurse pentru sănătate”

Premierul Cîțu a mai spus că pentru păstrarea unei economii deschise, este nevoie de suportul tuturor. „Economia merge în direcția în care ne dorim cu toții și nu sunt adeptul unor restricții dure”, a completat acesta, astăzi, în conferința de presă de la Guvern.

În opinia prim-ministrului, în momentul de față campania de vaccinare merge destul de bine, „pentru dozele pe care le avem până acum”, adăugând că dozele au fost suplimentate de fiecare dată când a fost nevoie.

„Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei”, a mai spus Florin Cîțu.

Reamintim că România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, în condițiile în care din ce în ce mai multe țări din Uniunea Europeană au suspendat temporar administrarea acestui vaccin.

Centru de vaccinare, direct la Parlament

Mai mult decât atât, parlamentarii vor avea parte de propriul centru de vaccinare, direct la Parlament, în condițiile în care o bună parte dintre aceștia au avut deja parte de condiții speciale, fiind considerați „esențiali” țării.

„Deciziile de centre de vaccinare au venit la guvern și au fost avizate de Ministerul Sănătății, dar la fel ca toate centrele de vaccinare, eu am cerut să fie deschise și publicului”, a declarat Florin Cîțu, menționând că această decizie nu i-a aparținut.

Citește și: George Simion protestează în vama Leușeni, în Moldova