biserica coronavirus jandarmerie
Foto: Iulia Kelt

Preotul nu te salvează de coronavirus

Oricât de greu ți-ar fi să percutezi asta, credincios fiind, preotul nu te salvează nici de infecții și nici de viruși. Nu, credința nu-ți dezinfectează lingurița, iar un amin spus pios nu face icoanele să fie mai puțin purtătoare de viruși sau bacterii transmise din scuipat în scuipat, pardon, din pupic în pupic. Dacă până acum nu-ți prea păsa de faptul că pupând icoanele și sorbind din lingurița universală faci un soi de gang-bang pupăcios cu toți ceilalți credincioși, ei bine, acum situația s-a mai schimbat un pic. Dincolo de fetish-ul de linguriță pe care ești liber să-l ai în condiții normale, nevirusate, acum lucrurile nu mai stau așa! Ai face bine să te gândești de două ori înainte să te unești cu Hristos și cu toți ceilalți credincioși. Și dacă tot suntem la subiectul prevenție, crede-mă, Dumnezeu te-aude și-atunci când te rogi de-acasă. Nu e nevoie să te îmbulzești cu lumea prin biserici, oricât de tentat ai fi să crezi că, enoriaș credincios așa cum ești, cele sfinte ți-au acordat vreun soi de imunitate divină.

În lumina (nu, nu cea sfântă) a celor spuse mai devreme, cei de la stiripesurse relatează un caz pe care ei îl consideră revoltător, și-anume cum au îndrăznit polițiștii să facă razii prin biserici ieri și să întrerupă frumusețe de slujbe. Nu mă înțelegeți greșit, înțeleg dreptul fiecăruia de a crede în absolut orice dorește, fie că e vorba despre Dumnezeu, Allah, Buddha, Zeus, Odin sau oricare altă deitate. Problema mea nu este religia, ci cu modul în care de milenii întregi această gestionează tot felul de situații. Ca de exemplu cea a coronavirusului de acum.

Din nemulțumirile preoților

Așadar, o serie de preoți s-au declarat înlăcrimat de nemulțumiți de vizitele poliștilor, catalogându-le sub denumirea de abuz.

”Au intrat doi polițiști și un mascat, peste noi, în timpul Sfintei Liturghii”, își începe povestea unul dintre slujitorii altarelor, sub protecția anonimatului. ”Au început să numere oamenii care erau în biserică. Eram doar vreo 15. Credioncioșii s-au și speriat, când i-au văzut. Pe mine m-au întrerupt din timpul slujbei, lucru de neimaginat și de nepermis. Un abuz de prigonitori.”, a declarat un preot.

”Nu mi-a venit să cred când am văzut. Chiar în timpul slujbei? Nu puteau fi mai discreți?. Eram vreo 35 de oameni, cu tot cu preoți și cântăreți.”, a declarat alt preot.

”Când au venit, slujba era pe final. Trebuia să miruim credincioșii din biserică. Însă, poliția nu ne-a lăsat, că să nu se răspândească virusul. Asta, deși la noi, în Gorj, nu mai este niciun caz. Ei nu au niciun drept să se implice în ceea ce facem noi. Este o durere foarte mare, în ce situație ne-au pus.”, a spus un al treilea.

Bun, acum c-ați avut ocazia să citiți toate aceste declarații, haideți să le analizăm un pic. În concluzie, unul dintre preoți avea 15 inși la slujbă, altul vreo 35. Coronavirus se transmite de la un individ la alt individ, însă între minim 15 aflați în biserică, niciodată, nu? Pentru că, așa cum am spus, acolo-i imunitate. L-o fi deranjând pe Covidul ăsta mirosul de tămâie, cine știe! O fi astmatic.

În opinia mea, poliția nu a făcut decât să-și urmeze ordinele date de guvern, așadar, fie că ești bar, teatru, cinema sau biserică, ești obligat să le respecți. În condiții de genul ăsta nimeni nu ar trebui să fie scutit de la a respecta legea; măcar acum, dacă în restul perioadei se mai închid ochii.

Într-un final, vă las cu cea mai cunoscută replică a lui Nietzsche, pe care n-am s-o scriu aici, însă. Ca să nu supăr. Iar dacă n-o știți, poate de-acum încolo veți ține seamă de faptul că pentru o evaluare corectă a societății, ar trebui să mai citim și alte cărți în afară de Biblie.

Citește și: Patriarhia te lasă să-ți aduci lingurița de acasă

#News