TikTok, discuție pe tema tendințelor în 2021

Aplicația, care a depășit Instagram-ul în România, face furori în rândul tinerilor

Comunitatea SocialPedia organizează, astăzi (ora 18.00), o conferinţă online pe tema tendinţelor TikTok în 2021, cea mai descărcată aplicaţie a anului trecut.

Evenimentul va fi susţinut de Laura Savu – Global Community Manager TikTok, Ovidiu Mureşanu – Digital Gentleman, Robert Tatoi – video marketing expert, şi Ana-Maria Udrişte – avocat.

Lansată la nivel mondial în anul 2018, după ce ByteDance a cumpărat Musical.ly, TikTok a reuşit să crească de la an la an. Astfel, a fost cea mai descărcată aplicaţie în 2020 şi a depăşit Instagram ca număr de utilizatori în România.

Conform datelor oficiale, în luna decembrie a anului trecut, TikTok avea 5.364.860 de utilizatori români, 22,36% în categoria 18-24 ani şi 26,27% în categoria 25-35 ani. De asemenea, publicul cu vârste între 13 şi 15 ani înseamnă 18% din total, în timp ce publicul din segmentul 15-17 ani reprezenta 3,77%, iar 13,37% dintre utilizatorii de pe TikTok au peste 35 de ani, transmite Agerpres.

SocialPedia este un proiect educaţional dedicat tuturor pasionaţilor şi specialiştilor în digital din România. Premiat la Webstock 2018, proiectul s-a transformat într-un eveniment lunar, unde oameni de succes din online împărtăşesc secretele muncii din spatele ecranului.

Top 50 TikTok România

În cadrul festivalului de video VKRS a fost lansat primul top TikTok din România, potrivit Revistei Biz. Topul reunește cei mai urmăriți creatori de conținut de pe TikTok, care știu să folosească platforma și să ofere fanilor o experiență interesantă. Primele 10 locuri au fost ocupate de: Andra Gogan (@andragogan), Dania Mihaiu (@ninjagirldraws), Remus Ionuț Dumitrache (@jador_official_one), Ana Gumescu (@anagum), al doilea cont al Andrei Gogan (@andragoganro), Delia Matache (@delia), Marius Iordache(@funny.science), Cristina Almasan (@cristina_almasan), Florina Toma (@Florina_toma) și Claudiu Iosif Saraj (@claudisky).

În atenția Poliției

În afara Top 10, dar în atenția Poliției se află Alexandru Cumpănașu (@profu.online). El este acuzat că ar alimenta ura copiilor pentru părinți, profesori și școală, în postările sale, fiind urmărit pe Tik Tok de un număr impresionat de copii. Mai mult decât atât, acesta este, de asemenea, bănuit că ar fi deschis subiecte cu caracter sexual, în conversațiile sale cu minore.

Cumpănașu a devenit notoriu în 2019, când nepoata sa, Alexandra Măceșanu, a fost răpită, abuzată și sechestrată într-o locuință din Caracal, aparținând lui Gheorghe Dincă. La acel moment, a „jucat” cartea salvatorului și a justițiarului. Ulterior, a candidat la alegerile prezidențiale.

Citește și: Oros, mare amator de videoclipuri interzise minorilor