CNA îl iartă pe Prelipceanu, cel luat de val în septembrie

„Să-i scăpăm pe copii de părinţii lor” a fost o frântură din afirmația făcută în direct, la Digi 24, și pentru care s-au imflamat spiritele, iar peste 40 de reclamații au ajuns la CNA

Consiliul Național al Audienței (CNA) l-a iertat pe Cosmin Prelipceanu (Digi 24) pentru ieșirea pe care a avut-o la finalul lunii septembrie, când într-o discuție purtată cu ministrul Educației a afirmat că trebuie „să-i scăpăm pe copii de părinții lor”, transmite Pagina de Media. Potrivit acesteia, Răsvan Popescu susține că pe moderator „l-a luat valul”, mai mult, că răbufnirea lui Prelipceanu nu poate fi încadrată din punct de vedere legal. Totodată, CNA, care primise peste 40 de reclamații cu privire la „ieșirea” lui Prelipceanu, nu a penalizat postul TV, ținând cont de faptul că moderatorul emisiunii „Jurnalul de seară” și-a prezentat scuzele pe acest subiect.

„O știre senzaționalistă plecată de la o trunchiere a adevărului a aprins spiritele până la paroxism. În numele adevărului, vă rog să găsiți mai jos argumentele mele și, la finalul articolului, scuzele mele pentru cei care au avut de suferit din cauza acestei neînțelegeri”, a scris Cosmin Prelipceanu într-un editorial de pe Digi24.ro.

Acesta a precizat că după emisiunea din 28 septembrie a primit zeci de amenințări cu moartea. „Oameni buni, până să mă omorâți, n-ar fi bine să lăsăm argumentele să vorbească?”, se întreabă moderatorul.

De altfel, Prelipceanu susține că „dacă cineva ar fi vrut adevărul, atunci măcar ar fi ascultat tot fragmentul din emisiune, în care subiectul era deficitul de educație, nu vaccinarea, cum greșit a fost prezentat. Ministrul Educației tocmai îmi spunea că printre petițiile pe care le-a primit la minister, multe conțineau înjurături (ce coincidență!). Iar concluzia lui era că avem un mare deficit de educație. Eu am preluat argumentul și am exemplificat cu rata mică de vaccinare la nivel național”, a continuat scrisoarea în care și-a prezentat scuzele.

Totodată, acesta a publicat la finalul editorialului și scriptul discuției pe care a avut-o cu Sorin Cîmpeanu, din care a fost scoasă exact partea ce a ajuns la CNA.

Cosmin Prelipceanu: Ați primit petiții care conțin înjurături.

Sorin Cîmpeanu: Da. Da.

CP: Știm. Că asta primim în fiecare zi.

SC: Nu pun accentul decât pe lipsa de educație.

CP: Dacă suntem într-o țară în care o treime din oameni s-au vaccinat, în condițiile în care sunt atâția care mor în spitale, este absolut clar că avem un deficit de educație. Cred ca nu mai avem nevoie de înjurăturile pe care le primiți dumneavoastră în petiții. Nu e clar că avem o problemă de educație? Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte.

SC: Din păcate.

Parte din scriptul emisiunii „Jurnalul de seară” de la Digi 24

Deși ministrul Educației a menționat că din păcate asta este situația, acesta a susținut că nu poate să fie părtaș la afirmația lui Prelipceanu.

Citește și: Antena 1, obligată de CNA să-și întrerupă emisia pentru 10 minute, în prime time