Cei vaccinați nu ar trebui să sufere din cauza celor neimunizați

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru susține aducerea în discuție a vaccinării sau testării obligatorii a angajaților din spitale și învățământ, AUR consideră că va fi o formă gravă de discriminare și un atac la libertatea românilor

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că persoanele vaccinate împotriva Covid nu ar trebui să aibă de suferit din cauza celor neimunizate.

„Cred că restricţiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie şi respectate, iar implementarea lor trebuie verificată (…). Sunt adeptul faptului că nu ar trebui să plătească cel care s-a vaccinat, cel care a respectat nişte condiţii, cel care şi-a asumat la un moment dat acele aşa-zise riscuri ale vaccinării şi în acest moment să nu poată beneficia de o activitate culturală sau de orice beneficiu, în contextul în care ceilalţi îi îngrădesc acest lucru”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

AUR și obligativitatea vaccinării, drum direct spre „anticipate”

Într-un comunicat de presă, AUR consideră că decizia guvenanților de a obliga participarea la evenimente publice pe baza certificatului verde digital (care înseamnă vaccinare, test negativ sau test anticorpi) reprezintă o formă gravă de discriminare și un atac la libertatea românilor.

„Decizia deschide calea alegerilor anticipate, pentru că românii vor ieși în stradă în număr mare și vor cere plecarea acestui guvern nedemocratic, condus de un pușcăriaș. Invităm Avocatul Poporului să intervină în spațiul public cu argumentele juridice pentru care Guvernul ar trebui să renunțe la această măsură și anunțăm că vom întreprinde propriile noastre demersuri, parlamentare și extra-parlamentare. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă și ținem să avertizăm ferm guvernul Cîțu: odată cu decizia pe care o va adopta astăzi, se va îngropa definitiv”, a precizat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Deputatul George Simion a afirmat că această măsură este în mod clar îndreptată împotriva cetățenilor români, și nu în sprijinul lor. „Și nu oricum, ci cu ură, pentru că 7 din 10 români au refuzat să se vaccineze. În primul rând, ea nu respectă rigorile Constituției, drepturile și libertățile fundamentale. În al doilea rând, nu am văzut să aibă loc o dezbatere publică, pentru ca juriștii și oamenii de bună-credință să atragă atenția asupra derapajelor de la Constituție”, a transmis Simion, potrivit comunicatului de presă al AUR.

Citește și: AUR nu mai vrea școală online, în acest an