Un tânăr care a înșelat eMAG, condamnat de instanța din Cluj Napoca

El a folosit metoda „returul”, comandând produse după ce și-a dat date de identificare false

Sentinta
Sentinta

Judecătoria Cluj-Napoca a pronunțat o primă sentință într-un dosar de înșelăciune în care a fost trimis în judecată un tânăr de 33 de ani. Acesta este acuzat că a înșelat, prin metoda „returul”, firma care deține magazinul online eMag, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit dosarului judecat la Cluj-Napoca, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, tânărul, care lucrează ca barman, a comandat, folosind date de identificare false, cinci telefoane și o tabletă în valoare de 9.700 de lei.

„Ulterior, a plasat cereri de retur pentru acele produse și a returnat cutiile produselor sigilate cu un sigiliu contrafăcut, iar în cutii a plasat, în locul produselor comandate, obiecte fără valoare, pentru a induce în eroare persoana vătămată”, se arată în rechizitoriu. „Odată returnate în depozitul eMAG, aceste colete nu sunt desfăcute și verificate, motiv pentru care frauda a fost constatată doar atunci când se dorea cumpărarea bunurilor de către alți clienți”, s-a mai arătat în rechizitoriu.

Procurorii au mai arătat că „în toate cele cinci pachete, care trebuiau să conțină telefoane mobile și o tabletă, au fost descoperite mai multe monede sau veselă de bucătărie, lipite cu ajutorul unui scotch, ca să nu producă zgomot la manipularea coletului”. Elev din Vâlcea, cercetat penal pentru lovirea unui coleg